U bent hier

412 Mollenaren bezoeken én versieren stukje Molse geschiedenis in Bokrijk

Mol
10.10.2018 - 07.17u
Door: Mark Jaspers

Zondag verwelkomde Openluchtmuseum Bokrijk kinderen van de Stapsteen (Sluis) én Millekemol (Millegem). Zij kwamen samen met hun (groot)ouders, broers en zussen hun gerestaureerde erfgoed bewonderen; de molen - met wieken – uit Millegem en de schuur uit Sluis.

Speciaal voor dit bezoek werd de molen in feeststand geplaatst. De schuur kreeg alvast een nieuwe functie als picknickschuur.

De molen uit Millegem is een écht baken voor Bokrijk en staat op die manier gegrift in het collectief geheugen van Vlaanderen. Deze landmark krijgt dan ook specifieke aandacht.

Vlaggenlijn aan de molen

Begin oktober zorgde de heemkundige kring voor een toelichting over de molen in onze scholen. Historisch gezien werden de molens op bijzondere feestmomenten in het dorp steeds met een vlaggenlijn versierd. Na de toelichting gingen de kinderen aan de slag met een eigen vlaggenlijn. Zij versierden de vlaggetjes met een persoonlijke boodschap voor de molen in de toekomst.

Kunstwerken rond de schuur

Daarnaast maakte de heemkundige kring ook de kleuters van de scholen warm met een spannend sprookjesachtig verhaal over de schuur uit Sluis. Deze is erg gekend in Mol-Sluis en werd grotendeels in eigen beheer en door de eigen vakmensen uit Bokrijk gerestaureerd. De kleuters gingen zelf aan de slag en schilderden elk een eigen schuur aan de hand van de foto's/tekeningen. Op 7 oktober werden hun werkjes geëxposeerd in de schuur zelf. (pp)


 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto