U bent hier

4e Horeca Meating Middenkempen schot in de roos : 'Potje van €100 miljoen'

Kempen regio | Westerlo
12.06.2018 - 15.10u
Door: Herman Gezelle

Het Torenhof in Tongerlo was maandagavond the place to be voor al wie de Middenkempense horecasector een warm hart toedraagt.  Zo'n 135 zaakvoerders en medewerkers kwamen netwerken tijdens hun 4e Horeca Meating.  'Ons aantal leden blijft constant stijgen, dat doet deugd', zegt Joris Wils, voorzitter horeca Middenkempen (De Repertoire). 

Voor onze  200 leden is er nog groeipotentieel als je weet dat deze regio zo'n 600 horecazaken telt. Het is vandaag een een Wij verhaal.
Het is omdat we met ons bestuur aan één zeel trekken, we de dingen kunnen realiseren die nodig zijn.

Één voor één zijn het mensen die net zoals jullie keihard werken en dan toch nog in hun drukke leven tijd vrij maken om op te komen voor de belangen van de Horeca in onze regio.

Horeca Vlaanderen is de enige belangenorganisatie in Vlaanderen die de belangen verdedigd voor ons als hard werkende horecaondernemer.  Het NSZ doet ook mooie inspanningen voor de zelfstandige, maar tevens heel breed en niet gericht op 1 sector.  Dan hebben we nog BRA the Belgian Restaurant Association.

Zij reiken een fairtrade label uit voor zaken die volgens hen correct met de witte kassa werken (eigenlijk het werk van de fiscus). Maar bekommeren zich niet om de horeca die het moeilijk heeft en daarom dikwijls noodgedwongen toch een stuk van de omzet niet officieel kunnen doen.'

Horeca Vlaanderen de énige belangenorganisatie

'Wel Horeca Vlaanderen is de énige belangenorganisatie die tot in de hoogste rangen van dit land onderhandelt en erop aandringt om een gelijk, eerlijk en leefbaar speelveld te bekomen voor de ganse Horeca, zodat wij een sector kunnen worden die niet enkel aanzien wordt als een schijf van zwarte omzet. Maar als betrouwbare partner die mee werkt aan een bloeiende economie voor dit land.

Het gelijk dat ze hebben verkregen tegenover bookings.com omtrent de prijsbepalingen van kamers, Is een mooie realistie.

Afgelopen najaar kwam de vrijgeleide die we hebben verkregen voor onze overuren Brutto-Netto. Dit is enkel en alleen bekomen door de onderhandelingen die Horeca Vlaanderen gevoerd heeft.'

Potje van €100 miljoen, meeropbrengst voor RSZ van €285 miljoen

'Verder blijven we in Brussel op de nagel slaan mbt een vrijgeleide voor de RSZ kortingen', vervolgt Joris Wils.   'Niet enkel voor de zaken die hun personeel registreren over de witte kassa, maar voor iedereen.  Het potje dat voor deze regel werd opzij gezet bedraagt zo'n 100 miljoen euro, hiervan is momenteel slechts 8 miljoen uitgekeerd.

Verder blijven we de politici herinneren aan hun beloftes om extra inkomsten van RSZ en BTW terug te laten vloeien naar de Horeca. Voor RSZ is dit momenteel een meeropbrengst van 285 miljoen euro, maar tot hiertoe zijn er nog geen concrete aanwijzingen dat daar iets van zal terug vloeien.
We blijven tot slot ook nog steeds ijveren voor een BTW verlaging en lastenverlaging in de Horeca.

Nieuwe CEO Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe : '1,4 miljard euro méér omzet'

'Met de invoering van de Witte kassa is er 1,4 miljard euro méér omzet gekomen,' weet de nieuwe CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe.  'We werken nu aan Horeca 2.0, gebasserd op feiten.  Niks anders.  We ijveren voor 100% aftrekbaarheid van restaurantkosten.  Vooral ook dat we meer moeten kunnen overhouden, dat is de boodschap.'  (pp)

Op de groepsfoto : vlnr Patrick Ooms - Torenhof, Toon Biermans - De Watermolen,
Kris Keyken - Bigfood, Matthias De Caluwe - CEO Horeca Vlaanderen, Joris Wils - voorzitter Horeca Middenkempen De Repertoire, Karl Heurckmans - De Verandering & Kazart Mol, Jo Helsen - café Welkom, Johan Ariën - Crème Classé, Jolien Laenen - De Wingerd.

Guy Verellen/ foto's Nnieuws ©.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 16.08.2018 - 14.11u reading time8min

Oefenen op de stemcomputers

Nieuwe voorspellingsmethode: 2018-2022 worden abnormaal hete jaren

Nieuwe voorspellingsmethode: 2018-2022 worden abnormaal hete jaren
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.08.2018 - 00.22u

Kevin De Bruyne blesseert zich op training

Kevin De Bruyne blesseert zich op training
Internationaal | Vlaanderen 15.08.2018 - 23.53u

Antwerpen viert moeder op 15 augustus (en dat al langer dan de rest van het land het in mei doet)

 Antwerpen viert moeder op 15 augustus (en dat al langer dan de rest van het land het in mei doet)
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.08.2018 - 09.09u

Start 2 run - loopomlopen - info sportvoeding

 Start 2 run - loopomlopen - info sportvoeding
Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Kempen regio 14.08.2018 - 17.40u

Werken E34 Ranst: snelweg vanaf volgende week 10 nachten afgesloten richting Nederland

Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen 14.08.2018 - 17.38u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto