U bent hier

Al 1.000 Kiwanis-knuffelpopjes voor patiëntjes in AZ Herentals

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
13.05.2016 - 16.18u
Door: Herman Gezelle

Voortaan staat een beschilderde reuzenpop in de inkomhal van het AZ Herentals. Deze bestendigt de samenwerking tussen het ziekenhuis en serviceclub Kiwanis Herentals en werd vandaag voorgesteld door algemeen directeur Rudy Van Ballaer en Kiwanisvoorzitter Bert Kegelaers. "Het poppenproject op de kinderafdeling is een groot succes en dat willen we graag verder zetten", aldus Bert Kegelaers.

Sinds 2014 schenkt serviceclub Kiwanis Herentals poppen aan de kinderafdeling van het AZ Herentals om kinderen voor te bereiden op een operatie. Om de goede relatie tussen AZ Herentals en Kiwanis te benadrukken en de samenwerking te bestendigen, heeft Kiwanis nu een reuzenpop aan het ziekenhuis geschonken.

"Een van onze leden, Eric De Belder, heeft de gipsen pop beschilderd", verduidelijkt Kiwanisvoorzitter Bert Kegelaers. "De pop werd beschilderd op zijn Mondriaans, waarbij er spiegels werden toegevoegd om de interactie tussen de pop en de bezoekers te verhogen."

In het AZ Herentals is ieder het poppenproject van Kiwanis erg genegen.

Dr. Carmen Algoet: "De kleine witte poppen hebben een grote therapeutische waarde, omdat onze artsen en verpleegkundigen via de pop aan de kinderen kunnen tonen wat er precies in de onderzoeksruimte of het operatiekwartier zal gebeuren. Op die manier zijn de kinderen beter voorbereid, waardoor ze minder angstig zijn."

Spelbegeleidster Lore Torfs vult aan: "De kinderen zijn echt blij met de pop en ze sluiten die meteen in de armen als een vriendje. Ze tekenen er op, kleuren die in en maken er vaak prachtexemplaren van. En de pop biedt hen troost, want die maakt heel hun traject mee, zelfs tot aan het operatiekwartier."

Jaarlijks worden zo'n 1.000 poppen verdeeld in het AZ Herentals. Naast de kinderafdeling zijn de poppen intussen ook te vinden op de spoedgevallenafdeling en op het daghospitaal.

De beschilderde reuzenpop zal tijdens de opendeurdag van AZ Herentals op zondag 22 mei te bezichtigen zijn in de inkomhal. Ook het poppenproject van Kiwanis komt dan aan bod. Kiwanis Herentals steunt sociale doelen in Herentals en omstreken. Deze steun wordt mogelijk gemaakt dankzij hun organisatie van de Coppa Classic Days, die dit jaar van 10 tot 12 juni plaatsvinden op het domein van het kasteel de Merode in Westerlo (www.coppaclassicdays.be).

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 650 personeelsleden en 100 arts-specialisten tewerk en beschikt over 243 bedden. Foto's Guy Verellen / NNieuws / foto AZ Marlies Bellemans.

imageMeer nieuws

Tijdelijk gratis parkeren in Geel

Tijdelijk gratis parkeren in Geel
Geel 03.04.2020 - 16.31u

ACHL toont haar hart

ACHL toont haar hart
Herentals 03.04.2020 - 16.26u

Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open

 Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Turnhout regio 03.04.2020 - 16.13u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 03.04.2020 - 12.18u

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 03.04.2020 - 12.06u

Aanpak coronacrisis in stad Geel

Aanpak coronacrisis in stad Geel
Geel 02.04.2020 - 23.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto