U bent hier

Al De Boeck : 'Poëzie gaat dieper dan 50 jaar geleden'

Herentals | Kempen regio
10.04.2019 - 15.55u
Door: Mark Jaspers

De kwetsbaarheid van een vermoeden is de titel van de nieuwe dichtbundel van Herentalsenaar Al de Boeck (76). De bundel is een heus boek geworden met daarin 166 oude en nieuwe gedichten.

Al de Boeck noemt zijn nieuwe geesteskind een bloemlezing uit meer dan een halve eeuw poëzie. "Mijn eerste bundel is verschenen in 1965, het tweede volgde drie jaar later.

Ik heb een aantal van die oude dingen hernomen en er flink wat recent werk aan toegevoegd." Op die manier kan de lezer de evolutie aanvoelen die de dichter gemaakt.

"De thema's die aan bod komen zijn nog vaak dezelfde, maar ik vind dat ik nu een stuk dieper kan gaan dan vroeger. Noem het de leeftijd. Of is het levenswijsheid?"

Al sinds zijn 22e volgt Al de Boeck de drie-eenheid van de Franse filosoof Hypolite Taine of de combinatie van muziek, schilderen en schrijven.

'Ik omschrijf mezelf als de romantische realist en de realistische romanticus en van alles daartussenin. Mijn eerste bundel kreeg de titel 'Dit leven misschien', het laatste deel van de nieuwe bundel heet 'Misschien ook', waarmee ik wil aangeven dat we een beetje rond zijn. Er is de leeftijd, mogelijk is dit mijn laatste werk. Maar je weet nooit.'

De kwetsbaarheid van een vermoeden kost €20 en kan besteld worden bij de auteur aldeboeck@skynet.be. Het ligt ook in boekhandel Van Sande, Fraikinstraat, Herentals. Een aanrader. (pp)

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto