Vanmiddag vond de zogeheten dry-run plaats in het Mols vaccinatiecentrum. Met deze generale repetitie zijn alle procedures getest zonder dat er effectief gevaccineerd wordt.

'Op basis van deze test sturen de organisatoren – waar nodig – bij om het vaccinatieproces zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Voor deze dry-run werkten ze met de volledige bezetting van één vaccinatielijn. Een aantal 'vrijwilligers' doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces.

Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten. Dankzij de online planningssoftware zal het plannen van deze bijna 1.000 medewerkers de komende maanden bijzonder vlot verlopen.

Eerste vaccindagen

Volgende week dinsdag 23 en donderdag 25 februari worden effectief de eerste 300 vaccins toegediend in het vaccinatiecentrum.

Volgens het schema van de hogere overheid gaat het daarbij over zorgmedewerkers uit de eerste lijn.

De planning hiervoor wordt momenteel opgemaakt. Zij krijgen de eerste dosis van het vaccin van Astra Zeneca. De volgende 200 vaccins worden uiterlijk 28 februari geleverd.

De nodige vaccins zijn inmiddels geleverd en worden volgens de medische richtlijnen correct bewaard.

Planningsoftware

De Vlaamse software die zal gebruikt worden voor het inboeken en opvolgen van afspraken in het vaccinatiecentrum, staat nog niet op punt. We dringen er bij de Vlaamse overheid op aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen.

Vooral bij de start van de grote vaccinatiecampagne bij de 65-plussers is het essentieel dat deze software feilloos en vlot functioneert.