U bent hier

Antwerpse gerecht rolt grote misdaadbende op die banden zou hebben met Melikan Kucam (N-VA) : 46 huiszoekingen, 15 arrestaties

Internationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
12.02.2019 - 15.07u
Door: Herman Gezelle

De Antwerpse politie heeft vanmorgen 15 mensen opgepakt die deel zouden uitmaken van een grootschalige misdaadbende van Oosterse christenen. De bende hield zich bezig met drugsfeiten, wapens, corruptie en met valsheid in geschrifte.

Volgens VRTNWS-bronnen zou het onderzoek naar Melikan Kucam, het gemeenteraadslid (N-VA) dat gefraudeerd zou hebben met humanitaire visa, een uitloper zijn van dit onderzoek.

Infiltratie

De bende, die vooral uit Oosterse christenen bestaat, zou geprobeerd hebben zo veel mogelijk macht te verwerven binnen onder andere de politiek, de politie, stadsdiensten, de haven, het bankwezen en de kerk in ons land.

Zo zou de groep banden hebben met Melikan Kucam, het Mechelse gemeenteraadslid (N-VA) dat halfweg januari in opspraak kwam. Kucam zou Oosterse christenen tegen betaling naar ons land hebben laten overkomen met humanitaire visa.

Volgens het parket heeft de organisatie ook geprobeerd om politieagenten hand- en spandiensten te laten leveren. Er zouden ook banden zijn met prominente figuren in Turkije. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto