U bent hier

'Artikel 60 - The Story' debuutroman van Herentalsenaar muziekproducer Peter Neefs, alias Piet Kozijn

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
09.01.2022 - 18.18u
Door: Herman Gezelle

Peter Neefs uit Herentals is een bekend producer en componist van dance-muziek en filmmuziek. Hij had internationaal succes met onder andere Philippe Cataldo, Bizz Nizz, 2 Unlimited, Alana Dante, Timeshift, The Flying Pickets.

Hij had ook nationaal succes met onder andere Def Dames Dope (o.a. zusjes Ceulemans), Yasmine, Boys Band en Petra. Neefs is ook een remixer.  Hij heeft familiebanden met onze betreurde Vlaamse icoon Louis Neefs.  De Rode Duivels-kwalificatiehymne "La La La" en het nummer "Boys in Green" voor het Ierse nationale voetbalelftal komen van z'n creatieve hand.

'Artikel 60 - The Story' van Piet Kozijn

'Artikel 60 - The Story'. Zo heet de debuutroman van Piet Kozijn, het schrijverspseudoniem van Peter Neefs.

Het boek, dat een combinatie is van een detectiveverhaal en science-fiction, speelt zich af in de Stille Kempen, met enkele spitse verhalen afspelend in het bekende Café Druyts, Grote Markt in Herentals.

En ook de digitale versie van 'Artikel 60' is een knaller, want die is voorzien van een pak interessante interactieve links.

Het verhaal - dat zich oorspronkelijk zou afspelen op de  beschutte werkplaats, echter wijselijk gewijzigd - gaat over Paul Tura, een aan espresso en witte pralines van Leonidas verslaafde operacomponist uit Herentals, die in een kringloopwinkel gaat werken.

Wanneer er collega's op raadselachtige wijze verdwijnen, gaat er bij hem een belletje rinkelen. Wat is er hier aan de hand? 

Via een rollercoaster van humor, seks, drugs, geweld en zelfs enkele paranormale verschijnselen, neemt de schrijver een loopje met elke vorm van realiteitszin. Dit fictieve verhaal speelt zich vooral af in en rond de Kempense gemeenten Herentals, Geel, Bouwel en Grobbendonk, maar ook plaatsen zoals Parijs, Brussel, Deurne, Gent, Duffel, Minsk en Zundert delen mee in de pret. 

'Ik ben niet vies van neologismen en probeer via realistisch taalgebruik met onder andere plaatselijke dialecten en vreemde talen een realistisch sfeerbeeld te scheppen zodat de lezer zich nog meer kan inleven in dit waarschijnlijk onwaarschijnlijk verhaal', zegt auteur Peter Neefs, alias Piet Kozijn. 

Piet Kozijn is een vrij eigenwijze auteur uit Herentals. Thinking out of the box is zijn leefwijze en zeer herkenbaar in zijn schrijfstijl. Hij schrijft naar eigen zeggen boeken voor mensen die geen boeken lezen. Zijn verhalen zijn fictief gekruid met sci-fi, weetjes, mooie gewillige vrouwen, politie, justitie, outlaws, marginalen, pakken & dassen, intriges en mysteries, aparte figuren en girls of the night. 

Ontdek het allemaal in dit vlot lezend verhaal vol intriges.  Een aanrader.

Het werk telt 625 pagina's en kost €25 - o.a. verkrijgbaar bij de Standaard en Kobo. Opmerkelijk en anders dan anders is het e-book, dat interactief is, met links naar foto's, website's, en veel meer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto