U bent hier

AsianCookBox Aziatische keukentoppers vanuit Vlimmeren

Kempen regio | Vlaanderen
12.12.2016 - 00.35u
Door: Herman Gezelle

De sector van foodboxen blijft groeien. De Kempen heeft er een nieuwkomer bij. Vanaf vandaag kan je de AsianCookBox bestellen. Die wordt niet vanuit Chiang Mai of Peking verstuurd, maar helemaal vanuit Vlimmeren.

Initiatiefnemer is Danny Bettingers, die je misschien kent van zijn online marketingbureau RegioLeads. "Het initiatief vloeit voort uit onze passie voor de Aziatische keuken", zegt hij.

"Wie de pure Aziatische smaken wil ervaren, vindt moeilijk ingrediënten", vertelt Danny Bettingers. "Dan moet je al snel naar steden als Antwerpen of Brussel. Wat je in de gewone supermarkt vindt als Aziatische producten, zijn vaak maar een flauw afkooksel."

Authentieke producten
Dat bracht hem op het idee om een complete box te ontwikkelen. Daarin vind je 24 ingrediënten en een boekje met 14 recepten die je kunt bereiden met die ingrediënten. Het gaat bijvoorbeeld om currypasta's, oester- en vissaus, sesamzaadjes.

"Het zijn authentieke producten die we rechtstreeks importeren en die in Azië A-merken zijn", aldus nog de initiatiefnemer. Voor de verse producten als vlees, vis en groenten moet je nog even naar je lokale winkel.

De box wordt gratis verzonden naar adressen in Vlaanderen en Nederland en die markt wil Bettingers ook in eerste instantie bereiken.

Op termijn is het de bedoeling om meer gespecialiseerde boxen te maken rond de Chinese, Japanse en Thaise keuken.  Foto en pb Danny Bettingers / NNieuws Marlies Deckers.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto