Aurubis Belgium (Olen) daagde alle 640 medewerkers uit: laat op donderdag 17 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis voor de trip van en naar het werk.

Wie te voet, met de fiets, step, trein of bus naar het werk kwam, kreeg vanmorgen een veiligheidsattentie én lekkere traktatie bij aankomst. Het bedrijf ziet niet alleen duurzaamheidswinst, maar ziet ook voordelen op vlak van mentaal en individueel welzijn.

"Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Ook in ons mobiliteitsbeleid zetten we volop in op duurzaam woon-werkverkeer. De idee achter Car Free Day is om zo veel mogelijk collega's te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen", vertelt Dany Loret, CEO Aurubis Belgium.

'Je letterlijk en figuurlijk goed in je vel voelen, ook in coronatijden'

Ook in coronatijden kiest het Kempense bedrijf er resoluut voor om zijn medewerkers te stimuleren om voor duurzaam vervoer te kiezen. "Wie naar het werk fietst of jogt, voelt zich vaak beter.

Door corona worden we de laatste maanden heel vaak geconfronteerd met wat niet mag of niet kan. Beweging en buitenlucht kunnen er sterk toe bijdragen dat je je letterlijk én figuurlijk goed in je vel blijft voelen.

Het laat toe om je focus te verleggen en je hoofd even leeg te maken", aldus Els Lievens, HR Director Aurubis Belgium.

40% van de medewerkers kiest al dagelijks voor de fiets

Ruim 4 op 10 Aurubis medewerkers komt nu al dagelijks met de fiets naar het werk in Olen.

"Dat is een trend die ons als werkgever gelukkig stemt. Een mooie fiets- of loopvergoeding per kilometer, een aantrekkelijk fietsleaseplan, voordelige Aurubis fiets- en loopkledij, ...

Die combinatie slaat echt aan en doet onze mensen wandelen, fietsen of joggen van en naar het werk", klinkt het bij CEO Dany Loret.

Circulaire economie

Als een van de grootste koperrecyclers ter wereld gaat Aurubis iedere dag opnieuw voor duurzaam. Het bedrijf verwerkt onder andere schroot en metaalconcentraten tot metalen van de hoogste zuiverheid.

"Hier in Olen recycleren we oud koper tot koper met een zuiverheid van maar liefst 99,995%. Dat koper en die metalen vormen de basis voor de megatrends van morgen, zoals hernieuwbare energie en digitalisering.

Door de recyclage van koper en andere metalen is Aurubis een essentiële schakel in de circulaire economie", aldus Dany Loret.

Aurubis Belgium in Olen stelt zo'n 640 medewerkers te werk en maakt deel uit van de Aurubis Groep, een van de grootste koperrecyclers ter wereld. Wie kiest voor duurzaam vervoer, wordt morgen door de directie getrakteerd op een set met fietslampjes en een lekkernij. (vp) Foto Nnieuws / beelden Aurubis.