Graduaatsopleidingen populair bij werkende studenten ondanks coronacrisis
Ondanks de economische onzekerheid ten gevolge van de coronacrisis vinden tal van werkende volwassenen de weg naar de graduaatsopleidingen van Thomas More.

'Op de campussen in Geel, Lier en Herentals alleen al zijn het er bijna 400. In een nieuwe opleiding als 'Internet of Things' hebben we dubbel zoveel inschrijvingen als verwacht', zegt opleidingsmanager Raf Meylaers. 'En ook een opleiding als Marketing en Communicatiesupport is goed voor een volledige klas.'

De graduaatsopleidingen van Thomas More in avondonderwijs lijden niet onder de coronacrisis, integendeel. En het succes is niet helemaal verwacht.

'We tellen 140 nieuwkomers in onze avondopleidingen', zegt Raf Meylaers, waarnemend unitmanager van de graduaten in de Kempen. 'En dat is onverhoopt.

We gingen ervan uit dat de onzekerheid over de toekomst ons parten zou spelen. Nu lijkt het erop dat heel wat mensen kiezen voor een opleiding naast hun job en voor een extra hogeronderwijsdiploma gaan om sterker te staan op de arbeidsmarkt.

Voor een opleiding als Transport en Logistiek, een sector die momenteel goed in de markt ligt, hebben we studenten van voorbij Antwerpen en dat is toch uitzonderlijk.'

In avondonderwijs kan men de zeer praktijkgerichte beroepsopleidingen afwerken in drie jaar tijd. De hogeschool biedt, mede op vraag van het werkveld, volgende nieuwe opleidingen aan:

Graduaat Marketing- en Communicatiesupport
Graduaat HR-medewerker (personeelswerk)
Graduaat Productiebeheer (productieplanner)
Graduaat Internet of Things
Graduaat Juridsche Administratieve Ondersteuning

Thomas More heeft ook graduaatsopleidingen in avondonderwijs op Campus De Nayer en in Sint-Niklaas.