Van 4 april tot 11 juli blaast Barak Bizar een laatste adem door de oude gebouwen van de brandweer en de technische dienst in Kasterlee. Nu de verhuis naar de nieuwe kazerne en gemeentelijke werkplaatsen aan de Noordlaan werd ingezet, maken verenigingen, scholen, kunstenaars, tal van inwoners en gemeentelijke diensten zich klaar om de leegstaande gebouwen te bezetten met een dertigtal uiteenlopende evenementen. Vandaag lanceert het gemeentebestuur de affiche van het ganse project Barak Bizar.

De brandweer van Kasterlee geeft op 4 en 5 april het startschot van Barak Bizar tijdens hun afscheidsfeest. Tussen deze Barak Bizar kick-off en de Vlaamse feestdag staan onder andere zeven kunstinitiatieven, een creatieve markt, vier filmvoorstellingen, zeven muzikale feesten, workshops, pop-up bars, paintball en activiteiten over de historiek van het gebouw op de agenda.

Meer dan tien verenigingen, vier scholen en academies en heel wat ondernemers en particulieren uit de verschillende deelgemeenten werken mee aan het programma van Barak Bizar. Op 11 juli valt het doek over de festiviteiten met als afsluiter het vuurwerk van Kasterlee Feest!

Voor de praktische coördinatie tijdens de verschillende evenementen is het gemeentebestuur op zoek naar vrijwillige medewerkers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de gemeentelijke website www.kasterlee.be. In maart mogen de inwoners van Kasterlee een huis-aan-huis brochure in de brievenbus verwachten met het volledige programma. Alle informatie over Barak Bizar staat op de gemeentelijke website en op de facebookpagina van Barak Bizar https://www.facebook.com/barakbizarkasterlee.