Op de nieuwjaarsreceptie heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteravond lof geuit voor de onderwijshervorming waarover de Vlaamse regering het eens is geworden. Hij wimpelt de beschuldigingen van een elitaire hervorming af als "egalitaire onzin".

De hervorming van het onderwijs stond ook centraal op de nieuwjaarsreceptie van de N-VA in Mechelen. Voorzitter Bart De Wever verdedigde de onderwijshervorming met hand en tand tegenover de kritiek als zou die te elitair zijn.

Volgens De Wever is het net goed dat jongeren vrij snel een goede keuze maken in het onderwijs. Het heeft volgens hem geen zin om alle jongeren bijeen te houden tot bijvoorbeeld hun 16 jaar in één klasje met de richting wiskunde-haartooi-mechanica-moderne talen- Latijn-houtbewerking, zei hij ironisch. Dat is volgens hem "egalitaire onzin".

Met ons komen er geen avonturen in het onderwijs, beloofde De Wever. Hij is tevreden dat er "geen eenheidsworst" komt. De Wever pleit ervoor om jongeren snel te oriënteren naar hun talenten. Als je dat op de juiste manier uitvoert, heb je ook geen watervalsysteem, zegt hij.

Voor dit jaar verwacht De Wever veel van de hervorming van de vennootschapsbelasting door zijn partijgenoot minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Die moet ten goede komen aan de kmo's die veel minder dan grote bedrijven beroep kunnen doen op fiscale spitstechnologie, aldus de voorzitter van de N-VA. (vrt) - foto's NNieuws.