Freelance redacteur en auteur Bart Lamers (54) heeft al decennia lang een hart voor regionale sport. De geboren en getogen Herentalsenaar staat bekend als diehard voetbalsupporter, maar vooral ook als een wielersport-adept die o.a. de uitdagingen van de organisatie van de GP Rik Van Looy niet uit de weg gaat.  

Recent verscheen van deze sympathieke fietsfreak het spitant pocketboek 'Het Wonderjaar van Wout van Aert'.  Je leest het in één ruk uit.

'Wout van Aert zorgde in het afgelopen covid-dramajaar met zijn geweldige prestaties voor schitterende stermomenten aan de Kempense wielerhemel', lacht Lamers.

'Ik interviewde boeiende mensen uit de entourage van de wielrenner, en personen uit het wielerwereldje die de prestaties van Wout prima kunnen schetsen en kaderen.

Passeren o.a. de revue dr. Toon Claes, internationaal gerennomeerde othopedisch chirurg in het AZ Herentals die Wout opereerde na zijn crash in de Ronde van Frankrijk.

Ook Erwin Vervecken, Paul Herygers, Jef Van den Broeck van de Krawatencross, de supporters, en caféwaardin Simonne Lievens (Molenhuis) geven hun spitse kijk op de emoties bij de aankomst van onze Kempense wielercrack.  Voor sommigen al de nieuwe Rik Van Looy.

'Geen wielersupporter die hem tegenspreekt. To the point.'

'Vanaf het drama in de Tour van 2019 toen Wout zwaar ten val kwam, tot aan de bloedstollende sprint met Mathieu van der Poel in die herfstige Ronde van Vlaanderen anno 2020.

Daartussenin: de superieure winst voor Wout in de Strade Bianchi, Milaan-Sanremo, een rit in het Critérium du Dauphiné, 2 grandioze ritten in de Tour, Belgisch kampioen tijdrijden en 2 zilveren medailles op de WK’s tijdrijden én op de weg. En dan had ASO Parijs-Roubaix nog afgeschaft, of die koers had gegarandeerd ook nog op z'n palmares gestaan.

Geen wielersupporter die hem tegenspreekt. To the point', besluit auteur Bart Lamers.

Het pocketboek ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’, (Willems Uitgevers) telt 144 blz, kost €14,50 en ligt in de betere boekhandel : Bert Van Sande, Frakinstraat Herentals; Standaard, Zandstraat Herentals; en webshops.

'Wout van Aert, the comeback kid : Het Wonderjaar' : een absolute aanrader voor iedere supporter, en vooral ook voor de 'nog-niet Wout-fan'.

Guy Verellen/ Nnieuws - foto Bart Lamers..