Tijdens de Groene Vrienden-campagne mag de consument namens innocent doneren aan een lokaal groen project, doe je mee?

Vanaf vandaag is TWERK uit Herentals onderdeel van de Groene Vrienden-campagne van innocent. Met deze campagne wil het sappenmerk lokale, groene projecten een financieel duwtje in de rug geven.

Alle innocent sappen van 900 en 1500 ml krijgen een label met unieke code.

Met die code kunnen innocent-drinkers makkelijk zelf 25 cent per gekocht sapje doneren aan hun favoriete groene doel. Een bedrag van €37.500 wordt verdeeld over 25 projecten in België.

TWERK, het chocoladebedrijf voor mensen met autisme uit Herentals, doet mee als Groene Vriend omdat ze de donaties hard nodig hebben om nog groenere chocolade te maken.

Binnenkort rijdt TWERK met een gloednieuwe elektrische bestelwagen rond, een resultaat van een eerdere actie. Er werden ook zonnepanelen gelegd. Nu moet alles nog afgewerkt worden: er komt een laadpaal aan de gevel, die ook verstevigd en vergroend wordt.

Hier is een totaalbedrag van €7.500 voor nodig. De donatie die voortkomt uit de Groene Vrienden-campagne is een mooie start om dit project te realiseren. De TWERK-medewerkers maakten ook een origineel filmpje, dat een goed idee geeft van waar ze voor staan en waarvoor ze gaan.

Uiteindelijk bepaalt de sap-drinker welk project een donatie verdient. "We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken om deze 25 cent te doneren aan ons project", aldus Bart Michiels van TWERK. "Wij zorgen dat jouw donatie 100% ten goede komt aan de vergroening van onze chocolade."

Groene Vrienden

Innocent heeft deze campagne in het leven geroepen omdat ze de planeet een beetje beter willen achterlaten dan hoe ze haar gevonden hebben. Met de 'Groene Vrienden'-campagne biedt het sappenmerk lokale, duurzame projecten een platform én financiële ondersteuning.

Innocent heeft in totaal 25 projecten in Nederland en 25 in België geselecteerd om Groene Vriend te worden. Er zal in totaal een bedrag van 75.000 euro worden verdeeld over de 50 projecten.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.groenevrienden.be of op http://www.twerk.be/groenevrienden. De actie loopt tot 31 augustus.