U bent hier

Basisschool Wijngaard kOsh korte tijd onruimd voor irritante geur in hoofdgebouw

Herentals
18.10.2021 - 09.55u
Door: Herman Gezelle

Basisschool De Wijngaard kOsh in Herentals is vanmorgen rond 9u korte tijd ontruimd. Leerkrachten en leerlingen hadden in het hoofdgebouw een irritante geur waargenomen en vreesden voor een gaslek.

Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse.  De brandweerkazerne ligt op 400m van de school.  Uit metingen bleek dat het niet om gas ging.

'Wat de irritante geur veroorzaakte, is nog niet duidelijk', zegt Jan Peelaerts, majoor brandweer.  'Het hoofdgebouw wordt nu grondig geventileerd. De leerlingen moesten de gebouwen een tijdje verlaten, maar konden snel terugkeren naar de klas.

Directeur Jill Houtmeyers BS Wijngaard : '

De leerlingen houden er nou nog een bijzonder spannende ervaring van over om thuis en aan vriendjes te vertellen. (gv)  Foto's Peter  Vanderveken/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto