U bent hier

BelOrta wint Prijs Ondernemen 2020, ook Q-Lite, ODTH en PFL vallen in de prijzen - extra foto's

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
17.09.2020 - 18.39u
Door: Herman Gezelle

BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020.

De prijs is een erkenning van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ook Q-Lite, ODTH en PFL zijn op het gala in de prijzen gevallen.

"Veel bedrijven hebben door corona klappen gekregen. Sommige winnende bedrijven hebben zich helemaal moeten heruitvinden in een paar weken tijd. Daarom is dit een heel bijzondere editie én verdienen onze bedrijven het om een erkenning te krijgen", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Voor de 34e keer heeft de Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitgereikt. Op dit event wordt het beste, wat de ondernemersregio te bieden heeft, bekroond.

Honderd ondernemers konden het event live bijwonen vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Voor de allereerste keer was het gala ook online - van thuis of op kantoor – te volgen.

De hoofdprijs - de Prijs Ondernemen 2020 – ging naar groeten- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver. Zij hebben de meeste punten gekregen van de expertenjury.

"Een heel wijze keuze van de jury. Ik sta hier niet alleen. Ik spreek uit naam van onze 400 medewerkers. Maar ook in naam van de 1.050 groenten– en fruittelers. Het zijn allemaal foodheroes. Stuk voor stuk hebben ook zij deze prijs verdiend", zei Philippe Appeltans, CEO van BelOrta. "We verdelen intussen al meer dan 170 verschillende soorten groenten en fruit in meer dan 75 landen. Dat Voka onze efforts erkent, doet veel deugd."

The next step

Ook Q-lite, producent van slimme displays uit Baarle-Hertog, viel in de prijzen. Zij kregen de Prijs Innovatief Ondernemen. Volgens de jury zijn ze "inventief met innovatie".

"Zij zetten 'the next step'. Ze gaan verder dan productinnovatie. Ze koppelen er ook een maatschappelijke innovatie aan vast. Zo maken ze digitale verkeersborden die – als je te snel rijdt – geen boete registreren, maar net goede chauffeurs beloont. Wie zich aan de snelheid houdt, schenkt een kleine donatie aan het goede doel. Dát is ondernemen", liet de jury weten.

Op het gala werd ook ODTH bekroond, met de Prijs Duurzaam Ondernemen. ODTH is een specialist in opslag en distributie. Zij hebben van duurzaamheid hun corebusiness gemaakt en de hele organisatie daarvoor ingeschakeld om op die manier te onderneme

Veerkracht

Door het coronajaar heeft Voka – KvK Mechelen-Kempen voor het eerst ook de Prijs Veerkrachtig Ondernemen uitgereikt. Die ging naar PFL uit Beerse.

"Bij PFL, dat instaat voor de audiovisuele ondersteuning van events, hebben ze in amper drie weken tijd hun hele bedrijf heruitgevonden. Ze tonen in deze onzekere tijd, een heel positieve mindset. We vinden het bij Voka belangrijk om dat in de spotlights te zetten", zei Tine Horsten, directeur Ondernemingsrelaties van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Tom Laveren: "Vivaldi of Avanti? Wij vragen garantie"

Op het event sprak ook Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen, de ondernemers toe. Met ook een duidelijke boodschap naar de politiek.

"Deze editie van de Prijs Ondernemen is uniek. Sommige winnende bedrijven hebben zich écht moeten heruitvinden. Ze hebben net extra moeten investeren en dat tijdens de grootste economische crisis ooit in vredestijd.

Op zo'n moment moet je kunnen rekenen op een sterke overheid.

De onderhandelingen over een federale regering zijn net terug opgestart. Wat het ook mag zijn: Vivaldi of Avanti? Wij vragen garantie.

Zorg voor een toekomstplan. Zorg voor een visie. Zorg voor zekerheid. Zorg ervoor dat het werkt. Voka heeft de bouwstenen klaargelegd, met ons 'Plan Samen Groeien'.

Het is uitkijken naar een betrouwbare aannemer die het huis kan verbouwen en met alle ondernemers in de regio wil klaarmaken voor de toekomst." (bw) Op de foto's : o.a. Philippe Appeltans, CEO van BelOrta, winnaar Prijs Ondernemen 2020 - sfeerbeelden huldiging in cc Zwaneberg in Heist-op-den-berg /  credits ©Voka / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u reading time1min

Het nieuwe concept van Kerstmagie mag doorgaan. Dit komt doordat de organisatoren rekening houden met de nieuwe maatregelen en er zelf nog strengere boven op doen. 

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Huis van het Kind lanceert Pamperpunt

Heist op den Berg 24.10.2020 - 09.50u

Covid : Geel en Mol hotspots

Geel | Kempen regio | Mol | Neteland 24.10.2020 - 07.18u

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen

Wintertijd vannacht : 1 uur langer slapen
EU | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 07.01u

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag

Gemiddeld 11.201 bevestigde besmettingen per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.10.2020 - 06.55u

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021

Levensloop Neteland 'Tour of Hope' verschuift naar 2021
Grobbendonk | Neteland | Vorselaar 23.10.2020 - 23.31u

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.10.2020 - 19.33u

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'

Peter Bellens : 'Alle bewoners WZC Sint-Anna testen negatief'
Herentals | Neteland 23.10.2020 - 18.08u

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst

Rolmobiel neemt een nieuwe wagen in dienst
Turnhout regio 23.10.2020 - 17.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto