U bent hier

Ben Van Looveren (CD&V) nieuwe schepen

Geel
20.09.2016 - 11.12u
Door: Peter Caers

Het partijbestuur van CD&V Geel heeft Ben Van Looveren aangeduid als nieuwe schepen. Van Looveren zal vanaf november Leen Beke opvolgen die eerder haar ontslag indiende.  Hij zetelt in de gemeenteraad sinds 2006.

Voor de zomer kondigde Beke haar ontslag aan, omdat haar nieuwe job in de privésector niet te combineren is met een volwaardig schepenambt. De partij moest dus op zoek naar een opvolger.

"De persoon die hiervoor in aanmerking komt, moest bij onze gemeenteraadsleden gezocht worden", legt voorzitter Willy Lenaerts uit. "Deze zomer werd het overleg opgestart en werd nagegaan wie van de raadsleden het best geschikt is om deze functie op te nemen".

Ben Van Looveren

Het partijbestuur schaarde zich unaniem achter Ben Van Looveren. Hij zal nog enige tijd dubbellopen met Leen, zodat er een vlotte overdracht kan plaats vinden. Ook het budgetconclaaf zal Leen nog mee opvolgen. Vanaf november zal Ben officieel in functie treden. "Al kan hij steeds terugvallen op de kennis en ervaring van Leen, die in de gemeenteraad blijft zetelen".

Woonbeleid en stadsvernieuwing

Ben Van Looveren: “Het is voor mij een unieke kans om de bevoegdheden van Leen over te mogen nemen. Openbare werken, landbouw en patrimonium bevinden zich helemaal in mijn interessegebied waarbij ik mijn professionele kennis en ervaring kan gebruiken.

Maar zeker woonbeleid en stadsvernieuwing passen nauwsluitend aan. Ik geloof als ingenieur dat ik mijn technische bagage en projectervaring kan aanwenden om mijn steentje bij te dragen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de collega’s schepenen samen te werken en de visie van CD&V Geel uit te dragen.”

Energiebesparingen

De ambities van de nieuwe schepen zijn het verder uitwerken van de doelstellingen uit het bestuursakkoord van 2012. "Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het realiseren van energiebesparingen in het stadspatrimonium, maar zeker ook het mee vormgeven van een aantal stadsvernieuwingsprojecten", gaat Ben Vanlooveren verder.

Fietspaden

"Er staan nog enkele mooie en belangrijke projecten in de steigers zoals de aanleg van de fietspaden langs Tessenderloseweg en de heraanleg van Pallo. Hierbij wil ik graag samen in overleg met de Gelenaars streven naar een maximale participatie en een goede en efficiënte communicatie."

Van Looveren wordt ook ambtenaar burgerlijke stand.

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto