Sinds 2017 noemt dit Herentalse IT-bedrijf zich al een Great Place to Work en die titel werd gisteren opnieuw bezegeld. Een straffe prestatie voor een bedrijf dat nog maar sinds 2015 bestaat. Het certificaat, dat Vlerick Business School jaarlijks uitreikt, is immers niet voor iedere organisatie weggelegd.

De jury peilt zowel naar het niveau van het werknemersbeleid als naar de algemene tevredenheid op de werkvloer. Een enquête die bovendien vrijwillig werd ingevuld door meer dan 90% van de werknemers. Net zoals bij de voorbije twee deelnames slaagde Bewire ook dit jaar met vlag en wimpel voor de twee audits.

De open bedrijfscultuur, de actieve teambuilding en de inspirerende initiatieven gaven dit jaar opnieuw de doorslag. "We schaven onze methodes ieder jaar bij en lanceren regelmatig nieuwe initiatieven.

De tevredenheidsenquête bezorgde ons dit jaar weer hoge resultaten en daar zijn we erg trots op. Toch proberen we onszelf telkens opnieuw uit te vinden en onze werkpunten kritisch te evalueren tijdens het Bewire Improvement Board," vertelt managing partner, Jeroen Benats.

Zo riep Bewire in 2018 'Young Bewire' in het leven, een toegankelijk platform om pas afgestudeerde werknemers een spreekbuis te geven.

Daarnaast blijft Bewire haar succesvolle projecten optimaliseren. B-Inspired is een populair evenement waar collega's interessante inzichten, visies en professionele passies pitchen.

De onboarding procedure valt ook al enkele jaren in de smaak. Nieuwe werknemers worden op hun eerste werkdag onder andere opgehaald door een taxi en in de loop van het eerste jaar uitgenodigd op een 'babyweekend' in de Ardennen waar alle nieuwelingen het bedrijf en elkaar beter leren kennen.

"Bewire is erg dynamisch dankzij haar enthousiaste mensen. We zorgen er ook voor dat we voor hen op verschillende manieren de mogelijkheid creëren om te groeien en bij te leren. We merken dat iedereen die effort apprecieert en ten volle benut," vult Jeroen Benats aan.

Bewire medewerkers genieten van een onbeperkt opleidingsbudget dat ze zowel in binnen -als buitenland mogen inzetten. Daarnaast leren ze continu van elkaar bij dankzij interne seminaries die zich toespitsen op een bepaalde technologie of tool.

"Dankzij BLabs heeft iedereen de kans om de theorie om te zetten in praktijk. Veel experimenten starten uit interesse en monden uit in een volwaardige applicatie of tool die we intern uitrollen. We zijn ervan overtuigd dat zo'n initiatieven de voldoening en het werkplezier bij onze mensen nog meer aanwakkert," benadrukt Jeroen Benats.

Naast kennisdeling is kameraadschap de meest voorname factor binnen Bewire. Dankzij talrijke, originele social events zoals een shortski, karting cup of boardgame night zorgt het bedrijf voor een gezonde, collegiale sfeer.

En dat werpt zijn vruchten af. "Voor een bedrijf dat voornamelijk gebaseerd is op consultancy en waar collega's verspreid zitten over het hele land, scoren we erg goed op het vlak van teamspirit. Dat is een onbetaalbare troef die we zullen blijven koesteren en onderhouden."