De plannen voor een nationaal park in de Noorderkempen zorgen al enige tijd voor onrust bij de landbouwers in de regio rond Turnhout.

Enkele organisaties, besturen en verenigingen staken hun ambities voor dergelijk park niet onder stoelen of banken. Torenhoge ambities waar we gemeentebesturen op willen aanspreken.

In het beoogde gebied ligt 'slechts' zo'n 3000 à 3500 ha natuur, waardoor het behalen van een oppervlakte van 5000ha, zonder landbouwgronden te betrekken, onhaalbaar wordt. De rechtsonzekerheid binnen de landbouwsector is groot.

Deze onzekerheden verwoorden landbouwers in een open brief gericht aan de gemeentebesturen van Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout. Aanstaande donderdag bezorgen we deze brief aan de betrokken gemeentebesturen.

De overhandiging van de brief aan het stadsbestuur van Turnhout zal gebeuren op het melkveebedrijf van de familie Vercammen – Van Otten.

Op dit melkveebedrijf zal ook onze verdere actie bekend gemaakt worden en zullen de brieven richting de gemeentebesturen van Arendonk, Oud-Turnhout en Ravels vertrekken via tractorpost.