U bent hier

Bibliotheek Lille start met uitleen gezelschapsspellen

Lille
19.12.2020 - 00.11u
Door: Mark Jaspers

De bibliotheek van Lille mag in het nieuwe jaar 25 kaarsjes uitblazen en wil dit graag vieren met alle inwoners. Er staan in 2021 veel nieuwe activiteiten op de planning, de bibliotheek stelt er graag al eentje voor. Vanaf de kerstvakantie kan je gezelschapsspellen lenen in de bib. Er is keuze uit wel 100 verschillende spelletjes voor jong en oud.

De collectie kwam tot stand in samenwerking met Arne De Cnodder, oprichter van de Lilse gezelschapsspellenclub Spinli en Gertjan Van Gorp, een Lilse liefhebber van gezelschapspellen.

Dit duo zou normaal gezien ook een spelnamiddag begeleiden in januari, maar door de coronamaatregelen kan deze helaas niet doorgaan.

Arne De Cnodder: "Als we iets uit de coronacrisis geleerd hebben, dan is het dat de mens een sociaal dier is. Eén van de manieren om met elkaar in interactie te gaan is door samen rond de speeltafel te gaan zitten.

Om het met de woorden van Plato te zeggen: "Je leert iemand beter kennen door een uur samen te spelen dan door een jaar te praten." Daarnaast is het spelen van bord- en kaartspelen een stimulans voor je hersenen. H

et is goed voor je tactisch en strategisch inzicht. Je leert samenwerken, verlies en frustraties verwerken, opportuniteiten zien en oplossingsstrategieën bedenken ... En je maakt ook gewoon veel plezier."

Normaal gezien startte de bibliotheek vanaf 6 januari 2021 met de uitleen van gezelschapsspelletjes. Nu kinderen extra veel thuiszitten door de coronamaatregelen, zorgden de bibmedewerkers dat de spelletjes al vanaf zaterdag 19 december uitgeleend kunnen worden. Een hele kerstvakantie spelplezier verzekerd!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto