De firma Idrabel BVBA uit Brussel start op 24 maart met een biologische slibbehandeling in het Beekpark en de Tibourschrans. Het doel is het aanwezige slib in de vest van de Tibourschrans en in het overstort van het Beekpark aanzienlijk te verminderen. Dit zal de geurhinder wegnemen en in het Beekpark zal ook het visuele aspect aanzienlijk verbeteren. Als positief neveneffect zal de oranje kleur op termijn zichtbaar verminderen doordat de waterkolom toeneemt als gevolg van de slibreductie.

Micro-organismen hebben even tijd nodig

Het gemeentebestuur heeft op deze twee plaatsen gekozen voor een biologische behandeling omdat ze machinaal moeilijk tot niet te bereiken zijn. Voor de biologische behandeling worden micro-organismen aan het water toegevoegd die onschadelijk zijn voor de fauna en flora. Deze worden toegediend onder de vorm van een wit poeder (korrels).

In het Beekpark bestaat de mogelijkheid dat je dit kan zien liggen. Aangezien het een biologische behandeling is en de micro-organismen de tijd moeten krijgen om hun werk te doen, zal het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar zijn.

In de zomer zou er toch al enig resultaat merkbaar moeten zijn. De totale behandeling neemt 18 maanden in beslag.