U bent hier

Black Gadget: van de kroeg naar de cruise

Kempen regio | Neteland
17.05.2018 - 08.43u
Door: Mark Jaspers

Soms kan het snel gaan in het leven. De cover rockband Black Gadget uit Witgoor-Dessel speelde tot dusver in kroegen en kleinere clubs. Dit najaar (7 tot 9 december) krijgen ze het podium aangeboden van een cruiseferry. "We voelen ons zeer vereerd en gaan er een flinke lap op geven", zeggen de bandleden.

De kalender loopt aardig vol dit jaar voor Black Gadget. De stevige rockers uit de Kempen hebben er al een 25-tal concerten opstaan voor de komende maanden: in jeugdhuizen, kroegen, een aantal festivalletjes. Ook de fanbasis groeit gestaag.

Dit najaar zetten ze de grote stap voorwaarts. Op uitnodiging van reisorganisatie Happy Weekends uit Retie spelen ze van 7 tot 9 december 2018 twee avonden op de cruiseferry Zeebrugge-Hull-Zeebrugge van P&O Ferries: vrijdagavond tijdens de heenvaart en zaterdagavond tijdens de terugkeer.

Blok dynamiet
"We schrokken zelf een beetje van de uitnodiging", zegt Geert Boonen namens de band. "Daar hoeven ze niet van te schrikken", repliceert Paul Huysmans, zaakvoerder van happy Weekends. "De band is op het podium een blok dynamiet. De overtuiging en dynamiek waarmee zij hun nummers brengen, kom je weinig tegen. Zij verdienen het meer dan wie ook om de overtocht naar Hull op te luisteren."

De 5-koppige band rijgt de bekende rocksongs aan mekaar van bands als AC/DC, The Troggs, Herman Brood, Golden Earring, Motörhead en ga maar door. Inderdaad, het stevige werk. Recent brachten ze hun eerste EP 'First Black' uit met bewerkingen van 4 rockklassiekers.

Tijdens hun cruiseconcerten spelen ze op beide avonden twee keer driekwartier, wellicht gevolgd door een trits bisnummers. "We hebben er geweldig veel zin in", klinkt het bij de band.

De 'Black Christmas Cruise naar Hull' wordt gelanceerd tijdens hun concert op vrijdag 18 mei in zaal De Eendracht in Dessel. "We mikken op 150 fans die dit avontuur samen met ons willen beleven. Wie wil, kan vanuit Witgoor met de bus mee naar Zeebrugge", aldus nog Geert Boonen.

Alle informatie op www.happyweekends.be/weekends.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto