Bleckmann, marktleider in fashion en lifestyle logistiek, spoort zijn werknemers aan om ondanks het totaal gebrek aan openbaar vervoer toch met de autobusbus naar het werk te komen. De werkgever deelt in de kosten.

Sinds 2 weken rijdt er voor het begin van elke shift een bus tussen het station van Herentals en de site van Bleckmann op het einde van de Industrieweg  Grobbendonk (Antwerp East Port). De bus heeft onderweg één stopplaats aan De Lindekens.

De medewerkers kunnen eerst met het openbaar vervoer tot aan het station van Herentals of vanuit Lier naar de Lindekens komen om dan op de bus te stappen. Die zet hen pal voor de personeelsingang af. Na de shift staat de bus klaar om hetzelfde traject in omgekeerde richting te rijden.

Voor een heen-en-terugrit betalen onze medewerkers 2 euro.

500 medewerkers
Bij Bleckmann in Grobbendonk werken 500 mensen en dit aantal blijft nog stijgen. De bus zou in een latere fase eventueel ook gebruikt kunnen worden door medewerkers van aanpalende bedrijven.

'Ik juich dit soort initiatieven zeker toe', reageert burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). 'Er is daar al jaren een probleem met sluipverkeer van en naar het bedrijventerrein. Elke auto die de bus van de weg kan halen, is er één gewonnen.' (pp)

Foto Bleckmann/ N.