Vanavond vond in Taverne Wolfstee de boekvoorstelling plaats van 'Een brief uit de hemel'. Het debuut van schrijfster Tessa Wuyts uit Herentals met illustraties van Lore Torfs.

Het verhaal:  op 11 november 2015 heeft Tessa haar dochter Charlotte verloren tijdens een zwangerschap van 7 maanden.

Tessa : 'Als alleenstaande mama had ik geen behoefte om naar praatgroepen te gaan, ik had zoveel zorgen. Psychologische hulp kon ik niet betalen. Er is erg weinig opvang rond stilgeboortes en met dit boekje wil ik het voor ouders toegankelijker maken om dit voor te leggen aan de andere kindjes.

Het boekje werd uitgegeven door uitgeverij Boekscout in Nederland en kost 20,5 euro. In eerste druk zijn er 100 exemplatren verkrijgbaar. Er is ook een samenwerking met Standaard Boekhandel waar Tessa binnenkort haar boekje ook gaat voorstellen. De volgende boekvoorstelling gaat door op zaterdag 9 december om 14u in de standaard boekenhandel te Herentals.

Daarin gaat Tessa samen met Sabine Engelen hun boeken voorstellen en elk een lezing geven over onze ervaringen en rouwverwerking.
Sabine heeft een soort biografie geschreven over haar leven. Haar boek noemt "En vandaag lach ik". Het is een heel ander soort verhaal en enorm zwaar!

Via een gemeenschappelijke kennis kwam Tessa bij Lore Torfs terecht om de illustraties voor het boekje te tekenen. Na eerst wat schetsen gemaakt te hebben waren een vier à vijf weken later de tekeningen klaar.

Dankzij de crowdfunding die Tessa deed kon ze ook 20 exemplaren van haar boekje schenken aan het Berrefonds, een organisatie die er is bij het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte en sinds kort ook voor het verlies van een opgroeiend kind. 

De centrale missie van het Berrefonds is steun bieden aan ouders die een kindje verliezen. Dit alles doen ze door verschillende projecten uit te werken waarin het koesteren van een kindje centraal staat. Sinds kort zijn ze ook actief in het ziekenhuis van Herentals, een van de 26 ziekenhuizen waar men actief is. 

In het hartje van Antwerpen vind je ons bezoekadres "Het Koetshuis". Een magische locatie met een prachtige binnentuin die een veilige thuishaven wil zijn voor sterretjes, ouders, grootouders en vrienden. Kortom een plek om ongedwongen mama, papa, oma of opa van ... te zijn. Meer info vindt je trouwens op www.berrefonds.be.

Tijdens de boekvoorstelling kwam een van de medewerkers van het Berrefonds ook aan het woord.

Er waren ook 2 muzikale intermezzo's door Shana, die een nummer van Coldplay en eentje van Natalia ten gehore bracht. Twee nummers die Tessa nauw aan het hart liggen.

'Mijn meisje haar verlies mag niet voor niets zijn geweest en ook op deze manier kan mijn dochtertje verder leven met een mooie boodschap'aldus Tessa. 'Het is een wondermooi verhaaltje en ik geloof sterk in het helend en verzachtend karakter van dit boekje dat het verdriet probeert te verzachten'.

Weldra is het boekje ook te koop in de Standaard Boekhandel.