U bent hier

Booischottenaren blazen verzamelen om oud-strijders te blijven gedenken

Heist op den Berg
24.06.2019 - 11.36u
Door: Mark Jaspers

Tijdens de 11 novemberviering vorig jaar kregen we de boodschap dat de NSB-afdeling van Booischot zou stoppen te bestaan, en daarmee zou dan ook de herdenking van de oud-strijders, gesneuvelden, weggevoerden, slachtoffers – zowel burger als militair – wel eens op de helling komen te staan.

Net op de belangrijke mijlpaal van 100 jaar na de "Groote Oorlog" en 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldbrand moeten we ons bewust zijn van wat vrede betekent.

Een betekenis geven aan herdenkingen, dat bracht een aantal mensen samen. En zo ontstond het idee om de afdeling nieuw leven in te blazen.

Marc Brabants, voorzitter van de afdeling vertelt: "We moeten ons bewust zijn van de broosheid van geluk en leven, maar tegelijk ook zeer dankbaar zijn tegenover allen die ons de vrijheid schonken.

Het is belangrijk dat de jongere generaties beseffen hoe bevoorrecht ze zijn om in een democratisch land te leven dat de grondrechten en vrijheden waarborgt. Vrede, democratie en mensenrechten zijn niet vanzelfsprekend. We moeten er regelmatig aan herinnerd worden wat er fout kan gaan als mensen de basiswaarden vergeten".

Generaties van onze grootouders en overgrootouders hebben voor deze basiswaarden gevochten en het in vele gevallen zelfs met hun leven bekocht. Dit mogen we niet vergeten.

We moeten de herinnering aan deze mensen en hun inzet in ere houden is de boodschap die Peter Van Hoecke, ondervoorzitter en ere-Kolonel wil meegeven. We mogen oprecht dankbaar zijn voor wat onze dorpsgenoten hebben gedaan in deze wereldbranden!

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto