U bent hier

Brug Herenthoutseweg : 'Operatie is voltooid, vanaf zomer 2021 verkeer toegelaten' - extra foto's

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
06.12.2020 - 17.32u
Door: Herman Gezelle

De montagewerkzaamheden aan de nagelnieuwe brug van de Herenthoutseweg over het Albertkanaal zijn voltooid.  Zaterdagnacht en vandaag zondag kwamen toch - tegen het advies van de overheid in - heel wat nieuwsgierigen op de huidige brug een kijkje nemen.  Politie Neteland verzocht iedereen de brug te verlaten.

'Operatie is voltooid, vanaf zomer 2021 verkeer toegelaten'

'De operatie is zo goed als voltooid, vanaf zomer 2021 is verkeer over de brug toegelaten', zegt Liliane Stinissen, woordvoerster Vlaamse Waterweg NV. 'Het brugdek van de nieuwe stalen tuibrug van 123 meter bestaat uit twee delen. Alles is vlot verlopen.

Door een technisch probleem met de hijskraan geraakte het werk vorig weekend niet klaar, daarom heeft het team dit weekend verder afgewerkt.  De nieuwe brug werd gebouwd volgens het principe van de 'generieke bruggen' die op verschillende locaties langs het Albertkanaal gebruikt worden.

De brugconstructie is ongeveer 2 meter verhoogd tot 9,10 m doorvaarthoogte. Het kanaal is verbreed van 50 m naar 86 m.   Recent besliste Vlaams minister Lydia Peeters ook om via het relanceplan extra middelen vrij te maken om de nog resterende brugverhogingen in 2021 aan te besteden.

Zo zullen vanaf 2023 de eerste schepen met vier lagen containers over het Albertkanaal varen.

Onze fotograaf Johan Temmerman was zaterdagnacht en zondag paraat om onze lezers met sprankelende beelden in de watten te leggen.

Foto's Johan Temmerman / © Nnieuws / Het technisch team van het brugproject nam een seconde de tijd voor een teamfoto voor Nnieuws. Tof. / luchtbeelden drone Vlaamse Waterweg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto