U bent hier

Brunch.com van leerlingen 6COM kOsh Herentals brengt €900 op voor goede doelen

Herentals | Neteland
04.06.2021 - 12.56u
Door: Herman Gezelle

De leerlingen van kOsh Campus Collegestraat 6COM hebben het hart op de juiste plaats. Martina Salgado, Caro Diaz, Dina Lenaers, Jade Michielsen, Luka Van Deun, Lana Van Hullebus en Femke Verelst organiseerden op 8 en 9 mei hun succesvol evenement Brunch.com.

'Hierbij verkochten we brunchboxen met een winst van maar liefst €900 die we vanmorgen aan onze goede doelen "Het Geelse Hart voor dieren" en "het Siebe Van Reusel fonds" schonken', zegt Martina Salgado.

'De aanleiding voor dit evenement was de Geïntegreerde Proef. Samen als klas kregen we de kans om een evenement te organiseren. We verkozen het idee om brunchboxen te verkopen en dit bleek een groot succes te zijn.

In totaal zijn er 80 boxen verkocht. Met behulp van sponsors, leerkrachten en vrijwilligers verliep alles coronaproof en zoals gepland.

De leerlingen van 6 COM lieten het publiek het goede doel kiezen : "Het Geelse Hart voor dieren" en "het Siebe Van Reusel fonds". De stemming gebeurde via google forms, waarbij het publiek een elevator pitch, gemaakt door de leerlingen, te zien kreeg. Elke leerling heeft op deze manier een goed doel voorgesteld.

'Het evenement was voor de leerlingen een zeer leervolle en leuke ervaring. Ook de kopers waren zeer tevreden, dit blijkt uit de vele positieve reacties. "We hebben enorm genoten van het heerlijk en rijkgevuld ontbijt.'   Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

Suzanne van vzw Geelse Hart voor Dieren : 'Dank u kOsh leerlingen'

'In 2014 werd de vzw GHD opgericht. Met 4 vrijwilligers droegen we het zwerfkattenproject voor het ganse Geelse grondgebied', zegt Suzanne Bonni, voorzitter

Al snel werd duidelijk dat het niet enkele ging om katten/ kittens vangen en ze steriel te maken. Het leed dat "niemandskatjes" vaak moeten dragen beroerde ons zodanig dat ons Geels hart brak bij zoveel ellende.

Ons doel was dan ook meteen duidelijk: centjes inzamelen om alle sukkeltjes zonder eigenaar de medische zorgen te geven die ze verdienen. Dat kan gaan over extra medicatie, maar ook bloedafnames, testen op allerlei ziektes, laboratoriumanalyses, chirurgische ingrepen, kosten hospitalisatie bij dierenkliniek.

Vaak zien we dat bij bv een aangereden katje, het diertje plots van niemand blijkt te zijn als men merkt dat er kosten aan verbonden zijn. Ons duurste katje was er eentje van bijna €3.000. Heerlijk als je hem nu, super gelukkig, ziet rondhuppelen.

Sinds 1/1/20 werd het zwerfkattenproject overgeheveld naar de stad.
Om de zoveel maanden organiseren we een voedselinzameling voor de zwervertjes, en voorzien mensen die zich over hen ontfermen, van de nodige kattenvoeding.

Zoals bij iedere vereniging, heeft ook bij ons de pandemie, hard toegeslagen. Geen kerstmarkten, geen andere events dus ook geen centen.

Daarom zijn we kOsh ontzettend dankbaar voor jullie actie en dit in naam van de vele diertjes die we daardoor weer kunnen helpen', besluit Suzanne Bonni.

imageMeer nieuws

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 15.09.2021 - 17.12u

'Van Quickenborne wil 15 detentiehuizen openen'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 15.44u

Erfgoedwandeling, en concert in kerk Bevel

Nijlen regio 15.09.2021 - 10.55u

De Lijn lanceert de Elektro Challenge, innovatieve manier om techniekers aan te trekken

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 09.12u

Oprichting welzijnsvereniging 'De Zilveren Zwaan'

Heist op den Berg 15.09.2021 - 08.07u

Derde prik voor 65-plussers en zwakkeren? Wachten op wetenschappelijk bewijs

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 02.13u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto