U bent hier

BS De Vesten met prachtige KUNSTelt

Herentals
24.03.2017 - 21.11u
Door: Mark Jaspers

300 reproducties van gekende kunstenaars toveren basisschool De Vesten 2 weken om in een museum.

De kinderen kijken hun ogen uit en genieten van de kunstwerken. Picasso, Kadinsky, Paul Klee, Andy Warhol en Klimt het zijn namen die onze kinderen niet meer vreemd in de oren klinken.

Veertien dagen bestudeerden ze de kunstenaars en hun werk. Ze experimenteren met de verschillende kunstvormen (expressionisme, dadaisme, pop-art,kubisme,...). Ze gingen aan de slag met kwast en verf maar ook met gips, wegwerpmaterialen, enz. Kortom de kinderen voelen zich de voorbije 2 weken echte kunstenaars. Ze genoten van ongekende en experimentele werkvormen. De afgelopen 2 weken spendeerden ze de namiddagen aan het maken van hun prachtige kunstcreaties.

Tijdens een bewegwijzerde rondleiding konden de talrijke bezoekers meedoen aan een zoektocht door vragen op te lossen (via QR-codes).  De oudere kinderen mochten ook de groepen als gids begeleiden.

In de grote zaal kon je een bod uitbrengen per klas-kunstwerk dat gemaakt werd.

Onze NNieuws fotograaf ging een kijkje nemen en kwam terug met een karrevracht foto's van prachtige kunstwerken ontsproten uit de creativiteit van kinderen.

Een prachtig initiatief van de basisschool Campus De Vesten die zo kinderen bewust maakt van de schoonheid van kunst. (Foto's Mark Jaspers/ NNieuws)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto