Burgemeester Patrick Heremans (54), papa van 3 kinderen, is lijsttrekker voor GBL (Gemeentebelangen). Hij wil zijn dorp de komende 6 jaar door enkele grote projecten loodsen. 'Ik denk aan de afwerking en verdere ontwikkeling van de site Verheyen in de Molenstraat', vertelt Heremans.

'In het oude winkelgebouw worden een nieuwe polyvalente zaal en ruimtes voor podium- en atelierverenigingen gebouwd. Ook Koninklijke Fotoclub 't Toreke krijgt hier z'n onderkomen.

De technische dienst verhuist naar de site Serneels aan de Itegemsesteenweg. Er komt ook een magazijn voor onze stoetersverenigingen. Mijn ambities voor de komende legislatuur zijn om deze zaken allemaal goed af te ronden.

De afgelopen 6 jaar hebben met ons lokaal bestuur heel wat projecten kunnen realiseren.  Het sportpark 't Kapelleke is daar één van. Ik ga daar iedere zondag joggen en met de familie wandelen. Het skatepark, de Finse piste, de nieuwe boogschietstand zijn een succes.

De Herenthoutse kiezer is baas op 14 oktober.  Z'n/haar oordeel wachten we eerst af uiteraard.'

Wat zijn kenmerken van een goede  burgemeester?

'Een burgemeester moet zeer goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor alle details', onderstreept de populaire burgervader. 'Een anekdote : iedere maand komt Gust, een toffe 80-er, even langs hier op het gemeentehuis om een babbeltje met me te doen. Iedere maand, gezellig. Gewoon een praatje over het leven in het dorp.  Ik kijk er telkens naar uit om met Gust te praten.

Je moet ook veel tussen de burgers staan, overal aanwezig zijn in 't dorp.  Ook 100% correct en objectief zijn in de informatie die je geeft, dat is belangrijk voor het vertrouwen.  Niet altijd kan je positieve dingen meegeven.'

Guy Verellen/ Nnieuws.