Burgemeester Mien Van Olmen heeft om middernacht per direct Baobab Beach Club na flagrante overtredingen laten sluiten.  De 2e keer al dit jaar.

'Vannacht heeft politie Neteland opnieuw ernstige inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld in Baobab Beach Club', zegt Mien Van Olmen. 'Na overleg heb ik rond middernacht opdracht gegeven om de zaak te ontruimen.

Vervolgens heb ik een besluit genomen tot sluiting van de tijdelijke exploitatie. Baobab Beach Club, aan de Diamantstraat Frame 21, had eerder een vergunning verkregen tot en met zondag 11 oktober.

Het flagrant overtreden van de regels in deze tijden van toenemende besmettingen heeft hier dus vervroegd een einde aan gesteld.

Ik wens de medewerkers van politiezone Neteland uitdrukkelijk te danken voor hun adequate optreden', besluit de burgemeester.

Op 23 juli moest Baobab ook al na herhaaldelijke overtredingen door feestende bezoekers op bevel -tijdelijk- de deuren sluiten. 

Merkwaardig dat de burgemeester wacht tot op één dag voor het verstrijken van de vergunning om de zaak te laten sluiten.

Burgemeester Van Olmen : 'Ik kan pas een zaak sluiten als er effectief vaststellingen van misbruik zijn gebeurd'

'Ik begrijp de vele reacties, maar ik kan pas een zaak sluiten als er effectief vaststellingen van misbruik zijn gebeurd', reageert de burgemeester Van Olmen vanavond nog aan Nnieuws..

'Op basis van (al dan niet anonieme) meldingen en berichten op sociale media werden er de afgelopen maanden meermaals controles uitgevoerd door de politie, dit zonder dat er effectief ter plaatse overtredingen werden vastgesteld.

Afgelopen vrijdag werden ook de regels opnieuw verstrengd, op basis van een anonieme melding werd een plaatsbezoek gedaan en werden effectief ernstige inbreuken vastgesteld. We hebben op dat moment niet getwijfeld en onmiddellijk ingegrepen', besluit Mien Van Olmen.

Politie Neteland : 'Er werd ook waterpijp gerookt'

'Onze inspecteurs stelden vast dat er te veel mensen aanwezig waren op een kleine ruimte', zegt woordvoerder commissaris Dirk Van Peer. 'Het restaurantgedeelte mocht op dat ogenblik nog open zijn, maar de groepen aan de tafels waren vaak te groot.

Er waren in de buurt ook heel wat tafels waarop enkel drank stond, en dit na sluitingsuur. Onze mensen stelden ook vast dat er waterpijp werd gerookt, want eveneens verboden is.'

Toen de politie vrijdag rond 23u kwam controleren, waren er nog zo'n 250 feestvierders in de zomerbar. 

Vorige zaakvoerder Kristof Van Loy : 'Baobab ging na overname snel achteruit'

'Ik had de club al verkocht toen Baobab in juli een 1e keer tijdelijk werd gesloten na overtredingen tegen de Covid-regels,' zegt ex-eigenaar Kristof Van Loy.

'De nieuwe manager uit Antwerpen keek enkel maar naar het geld, terwijl dat de noodzakelijk en verplichte veiligheid op de 2e of 3e plaats kwam. Er kwamen ondertussen meestal bezoekers van ver uit grootsteden en ook Nederland. Eigenlijk heeft het nog lang geduurd voor dat de deur nu definitief sluit.' (pp)

Foto's : Baobab (FB) - sfeer gisteravond/ N.