U bent hier

Buurtbewoners Elzenstraat Herenthout boos omdat door werkzaamheden hun buurt werd afgesloten

Herenthout
11.08.2015 - 18.02u
Door: Peter Caers

Een aantal buurtbewoners van de nieuwe woonwijk langs de Bergensesteenweg in Herenthout zijn boos omdat door werkzaamheden de toegang tot hun woningen in de Elzenstraat dinsdag bleef afgesloten. Volgens de buurtbewoners waren ze niet verwittigd.

De aannemer moest enkele aanpassingen aan de nutsleidingen uitvoeren en daarvoor moest de straat maandag afgesloten worden. Maar ook maandagavond en dinsdagvoormiddag bleef de straat afgesloten met heel wat ongemakken voor de buurtbewoners tot gevolg. Hun woningen waren amper bereikbaar met de fiets en ze moesten hun wagen enkele straten verder parkeren.

Langs de Bergensesteenweg wordt een laatste stuk woonwijk gebouwd. Dat gebeurt naast en voor een bestaand stuk woonwijk. Dat gebeurt door de sociale bouwmaatschappij cv De Zonnige Kempen. Daar konden ze niets doen omdat de Vlaamse Regering de eindverantwoordelijke is. Dinsdagnamiddag konden de buurtbewoners opnieuw hun straat in.

Maar eigenlijk was de oplossing eenvoudiger dan dat: aan de zijkant van de werf waren maar enkele nadarhekken te verplaatsen om een veilige doortocht naar de oude wijk te garanderen.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto