Op zaterdag staken de buurtbewoners van Gompel de handen uit de mouwen om de eerste plantjes van 'de Groene wij' een plekje te geven.

'De kinderen van basisschool Alles Kids gaven de dag ervoor alvast het goede voorbeeld. Dit is het officiële startschot voor de heraanleg van het plein tussen de kerk en school.

De schoolkinderen van basisschool Alles Kids gaven op vrijdag 4 februari het startschot voor de heraanplant. Ze gingen een dagje vroeger aan de slag om de allereerste nieuwe bomen en struiken te planten.

De komende weken zet de aannemer het overige plantgoed men. Nadien worden de paden aangelegd en de toestellen en zitbanken geplaatst.

'de Groene Wij'

de Groene Wij' is de nieuwe naam die het dorpsteam bedacht voor de ruimte tussen de parochiezaal, de kerk en de basisschool.

Het grasveld tussen de school en de kerk ondergaat een heuse metamorfose. Het ontwerp houdt rekening met de noden van zowel de school, het parochiecentrum, de buitenschoolse kinderopvang, de Chiro en de buurtbewoners. Zij maakten hun wensen kenbaar tijdens het inspraak- en participatietraject dat hieraan voorafging.'