Café Cher zal bij burgemeesterbesluit verplicht de deuren sluiten vanaf dinsdagochtend 9 januari tot vrijdagochtend 12 januari. Burgemeester Paul Rotthier vermindert de oorspronkelijke geplande sluiting van één week na constructief overleg met de uitbater.

De uitbater ondertekende een formeel engagement om overlast in de toekomst te beperken. Hiermee neemt hij zijn verantwoordelijkheid op voor de toekomst.

Het is niet de eerste keer dat Café Cher in de Sint-Pieterstraat tijdelijk de deuren moet sluiten. Dit gebeurde telkens na politionele vaststellingen van overlast in en rond het café.

Op 12 november deden zich opnieuw feiten voor waardoor de burgemeester noodzakelijke stappen onderneemt. Omdat de uitbater zijn verantwoordelijkheid neemt door een formeel engagement te ondertekenen, blijft de nieuwe sluiting beperkt tot drie dagen.

Toekomst gericht bijsturen

Deze procedure van politionele vaststellingen en hoorzittingen - waarna er eerst een waarschuwing en pas na herhaaldelijke feiten een sluiting volgt – werd in het verleden ook al voor andere cafés toegepast.

Het is een vaste werkwijze die voor alle uitbaters geldt, waarbij deze de kans krijgen om hun verantwoordelijkheid te nemen. De sluitingen worden steeds langer: 24 uur, een weekend, een week,....

Deze maatregel bouwt dus verder op de eerdere sluitingen van 24 uur en een volledig weekend. De nieuwe sluiting en de engagementsverklaring geven de uitbater de kans om zich alsnog te bezinnen en toekomstgericht de overlast te beperken. (pol)