U bent hier

Cafe Con Leche : volop sfeer, goeie muziek, pompende ritmes en dansende fans op Donderse Dagen

Herentals
22.08.2019 - 22.07u
Door: Mark Jaspers

Een 11-koppig gezelschap uit Gent met een eigen muzikale taal die bol staat van verschillende stijlen: cumbia, reggae, swing, ska, chanson, gipsy, ...dit is Cafe Con Leche.  Een schitterend concert vanavond in de put van cc 't Schaliken.

Cafe Con Leche stond de afgelopen jaren op talloze podia in Nederland en België steevast garant voor booty shaking en andere feromoongerelateerde activiteit.

Cafe con Leche doet denken aan Les Négresses Vertes, Tryo, Manu Chao en Dusminguet. Vul dit aan met Rude Boy-ska en Heptac-stijl en je hebt een originele en vrolijke band die iedereen aan het dansen krijgt!

De groep bestaat uit Hannes Coghe (drums), Jelle Van Lysebettens (electric bass), Fredi Brimstone (rhythm guitar), Nepthali (vocals), Gudrun Roos(vocals), Mr. Mariachi (vocal,solo guitar), Ivo Braem (accordeon), Olivier Caluw (trumpet), Robin Verhelst (trombone), Joris Meys (saxophone) en Sara Bahha (keys,percussion).

Gudrun Roos de vocaliste die je misschien ook kent van haar andere projecten Angström, Le temps d'une chanson en Mydonna.

Ook voor deze editie van de Donderse Dagen waren er opnieuw een 300-tal muziekliefhebbers afgezakt naar de put van 't Schaliken.

Volgende week donderdag sluit deze zomereditie af met Lost Heroes, met de muzikale duizendpoot Frank Ermgodts en Patsy Verfaillie en een vierkoppige band spelen ze een concert in het teken van hun verloren helden: John Lennon, Roy Orbison, Prince, Lou Reed en andere grootheden die nu op de line-up van de eeuwige jachtvelden staan. Lost Heroes brengt hen samen in een uniek verbond dat stoelt op eerbetoon en respect voor hun muzikale authenticiteit.

Frank Ermgodts won in 1982 met The Chrome Humo’s Rock Rally. Enkele jaren later richtte hij The Popgun op, een popgroep die vele nationale successen kende en regelmatig in de hitparade stond. Bekende hits van hun zijn oa Always alone en Weherever you may go. Patsy Verfaillie bracht in 2002 haar debuutalbum As I am uit. Een jaar later werd (Just) One Day opgenomen voor de tv-serie Flikken.

Afspraak voor dit muzikaal eerbetoon op donderdag 29 augustus om 20 uur op het buitenplein van cc 't Schaliken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto