U bent hier

Carl Buyens : 'Pradium pionier in de Kempen voor aankoopbegeleiding, ik ben pas happy als klant 100% content is'

Herentals | Kempen regio | Neteland
25.09.2019 - 13.29u
Door: Herman Gezelle

De vastgoedsector blijft in volle ontwikkeling. Een professionele aankoopbegeleiding is nieuw in de Kempen. Pradium aan het Stationsplein in Herentals is pionier en begeleid je als je een droomwoning én meer levenskwaliteit zoekt.

'In Nederland verloopt een vastgoedaankoop al voor 50% via aankoopbegeleiding', zegt Pradium-zaakvoerder Carl Buyens.

'Belangrijk in onze strategie is inspelen op de behoeften van de kandidaat-kopers. Bij Pradium krijg je vooraf een uitgebreide behoeften-vragenlijst. 'Wat vind je belangrijk : dat de zon binnen schijnt? Dat je woning in de natuur gelegen is, in een rustige omgeving, in de buurt van een school, in de dorpskern of liever in een stedelijke drukte? Nood aan een tuin?'

Pradium : 'Zonder zorgen je juiste keuze kunnen maken'

'Het doel van ons advies van A tot Z is te voorkomen dat je na aankoop van een pand jezelf moet teleurstellen met 'hadden we dit alles vooraf geweten, zouden we dit niet gekocht hebben'. Je beschikt niet altijd over alle details rond omgevingsvergunningen, een mogelijke erfdienstbaarheid, bouwgebreken, of je mist achteraf andere noodzakelijke documenten.

Kortom Pradium zorgt ervoor dat je zonder zorgen je juiste keuze kunt maken.
Ook de prijssetting is intens belangrijk. Het correcte evenwicht zoeken tussen vraagprijs en verkoopbedrag.

Cruciaal is de kandidaat-koper nuchter maken met een gemotiveerde schatting, inbegrepen objectieve argumenten waarom een bod lager of hoger moet.'

'Passie en oog voor levenskwaliteit'

'Onze hoofdactiviteit focust zich op aankoopbegeleiding, inclusief consult bij renoveren', vervolgt Buyens. 'We hebben enkel oog voor levenskwaliteit. Pradium is pas content als de klant z'n verlangens 100% zijn ingelost. Ons team werkt met passie aan je dossier.

Ik heb afstand gedaan van m'n naam Carl Buyens in de immo-sector Nu doe ik aankoopbegeleiding met m'n tof team.'

Wat kost de Pradium dienstverlening aankoopbegeleiding?

Stap 1 : een begeleid bezoek en een second opinion : €245.
Stap 2 : een compleet administratief dossier rond o.a. omgevingsvergunningen én analyse van de benodigde attesten : €215.
Stap 3 : een gedetailleerd schattingsverslag : volgens de barema's van de beëdigde schatters, +/- 0,2% op de waarde.
Stap 4 : prijsonderhandelingen : 10% op het verschil tussen vraag- en bekomen verkoopprijs.

De klant kiest zelf van welke diensten hij gebruik wenst te maken.

'Toekomst oogt positief, leningen blijven goedkoop'

'De immo-markt is erg geëvolueerd', onderstreept Carl Buyens. 'Ik herinner me nog goed zo'n 20 jaar geleden dat het internet nog de pre-ontwikkelingsfase stond. We plaatsten zoekertjes met een kleine foto in de print (week- en dagbladen), en je kreeg veel bezoekers die eigenlijk niet geïnteresseerd waren.

Dankzij de digitalisering kan je vandaag een pak foto's, video en 360° beelden van het pand bij je online advertentie plaatsen, zodat je enkel échte kandidaat-kopers over de vloer krijgt. Ik was trouwens één van de eersten die in de Kempen in de jaren 90 foto's plaatste bij de immo-ads.

De leningen blijven goedkoop. Dat doet de sector boomen. Als de leningen duurder worden, zal de verkoop stagneren. Dat is logisch. Nieuwbouw is de tendens, want panden die meer dan 50 jaar oud zijn, kunnen niet meer aan de strenge normen voldoen, tenzij ze grondig gerenoveerd worden.
Onze service stopt niet bij de aankoop. Een evaluatie na een tijdje kan wonderen doen.'

'Pradium wil enkel happy klanten'

'Pradium (Latijn voor landgoed, estate) is kleinschalig, professioneel, deskundig en bovenal laagdrempelig. Bovendien zijn we helemaal mee met alle soorten vastgoed in de ruime Kempen, van Lier tot Mol, van Turnhout tot Aarschot. Van kleine en grote huizen tot appartementen en residenties.  Voor happy klanten.

We kennen de markt. Onze expertise is je garantie op de beste prijs en kwaliteit', besluit Carl Buyens.

___________________________________________________________

PRADIUM

carl@pradium.be
Stationsplein 19 | 2200 Herentals - +32 (0)14 88 20 88.

___________________________________________________________

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto