U bent hier

CD&V 'Aan de toog' lanceert marathon van Herentals

Herentals
10.06.2018 - 18.09u
Door: Herman Gezelle

Het jaarlijkse evenement 'Aan de toog' van CD&V Herentals lokte onder een stralende zon zo'n 300 sympathisanten naar de Grote Markt.  Je kon genieten van optredens van Jorsi, Airis en het bekende goochelend duo uit Noorderwijk Pink Rhino Magic.

Parlementsleden Orry Van De Wauwer, Kathleen Helsen, Servais Verhestraeten en Griet Smaers kwamen het team van lijsttrekker Mien Van Olmen een hart onder de riem steken.

Patrik De Cat : 'Marathon van Herentals kan je elke dag van het jaar lopen'

Ook gaf CD&V zondag het startschot voor hun primeur : de marathon van Herentals. Heel wat politici gingen op de loopband hun sportief kunnen demonstreren en gaven zo hun conditie prijs aan een breed publiek... 

'Wie het loopvirus écht te pakken heeft, wil zich natuurlijk wagen aan een marathon,' zegt initiatiefnemer en CD&V fractieleider Patrik De Cat. ' Daarvoor moet je in de toekomst niet meer naar New York, Parijs of Londen, want Herentals krijgt zijn eigen marathon.

De Herentalse Marathon kan je elke dag van het jaar lopen. De unieke marathon, een complete lus, loop je langs de mooiste plekken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Schermen langs het parcours, gevoed door je smartphone, tonen je tijd. Er is geen unieke winnaar.

De Herentalse Marathon kan je ook wandelend of fietsend afleggen. Is 42.195 m toch wat te hoog gegrepen voor jou? Er zijn verschillende verkortingen van de afstand voorzien, zodat iedereen voor zijn of haar minimarathon op maat kan kiezen.

Het parcours brengt je langs de Nete, Sport Vlaanderen, de Toeristentoren, het Kempisch Kanaal, het Eilandje en via de oude spoorwegbedding naar Noorderwijk en Morkhoven.

Daar blijven de groene velden en de mooie bosjes van de regio ons verrassen, evenals de uitgestrektheid van het domein van Golfclub Witbos. Lopen, wandelen of fietsen langs Herentalse natuur, stad en water: dé unieke combinatie van sport- en natuurbeleving', besluit Patrik De Cat.

Foto's Mark Jaspers/Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto