OCMW-voorzitter Clyde Tai-Apin, die momenteel als onafhankelijke zetelt in de gemeenteraad, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 opkomen bij CD&V.

In 2016 ging Clyde aan de slag als OCMW-voorzitter en schepen van volksgezondheid en sociale zaken. Eind 2017 maakte hij bekend dat hij als onafhankelijke ging zetelen, een doordachte keuze. Politieke ambities heeft hij zeker nog en om die te verwezenlijken zal hij in oktober, bij de gemeenteraadsverkiezingen, opkomen op de lijst van CD&V.

Welke plaats hij op de verkiezingslijst zal krijgen is nog niet beslist, maar dat vindt hij ook niet nodig. "Het belangrijkste is dat ik de mogelijkheid krijg om mijn visie en ideeën over de toekomst van Westerlo en haar inwoners te kunnen bespreken en verwezenlijken.

Uit alle polls en onderzoeken blijkt dat Westerlo een topgemeente is en we moeten alles in het werk kunnen stellen om dat ook zo te houden", zo stelt Clyde Tai-Apin.

Hij zal tot het einde van het jaar in functie blijven als OCMW-voorzitter en schepen van volksgezondheid en sociale zaken, en blijft ook tot dan in de gemeenteraad zetelen als onafhankelijke. (pb-pp)