U bent hier

DAF Trucks Oevel 50 jaar : investering 2,7 miljoen in nieuwe montagelijn - extra foto's

Internationaal | Vlaanderen | Westerlo
18.05.2016 - 07.30u
Door: Peter Caers

DAF Trucks investeert nog eens 2,7 miljoen euro in de vestiging in Oevel. Daar wordt een nieuw montagelijn gebouwd. De investering komt bovenop de 100 miljoen euro die DAF al investeert in een nieuwe lakstraat. DAF Oevel bestaat dit jaar 50 jaar. Er werken circa 2.200 werknemers, veel uit de Kempen.

Luc Serrien, marketing manager DAF Trucks : 'We blijven investeren in onze assenfabriek in Oevel. 2,7 miljoen euro is de grootste investering in de assenmontage sinds de opening van onze assenfabriek in 1971. Het gaat om een nieuwe differentieellijn. Het differentieel verbindt de transmissie met de aandrijfassen van een truck.

De nieuwe montagelijn heeft tot doel de efficiëntie van de productie te verbeteren en meer variatie te kunnen leveren. Ze moet ook de ergonomie voor de medewerkers ten goede komen.

De ombouwoperatie begint in juli en krijgt in 2017 haar finalisatie. Op zondag 19 juni organiseren we exclusief voor de families van onze medewerkers een feestelijke opendeur '50 jaar DAF Oevel'.  Er zijn nu al 17.000 inschrijvingen.'

DAF best verkopende truckproducent op de Belgische markt

Harrie Schippers, president-directeur  DAF Trucks NV : 'Dat we nu 50 jaar DAF-productie in België vieren, is een bijzondere erkenning voor onze meer dan 2.200 medewerkers. Mede door hun inzet en toewijding zijn we met onze organisatie in staat trucks te bouwen die toonaangevend zijn in betrouwbaarheid, comfort en kwaliteit. 

We hebben o.a. de verkoopwachtingen voor de zware trucks (+16 ton) in België en Luxemburg naar boven moeten bijstellen : de begin dit jaar geschatte 8.200 trucks, nu naar 9.000 per jaar.

Daarmee is DAF nu al 7 jaar de best verkopende truckproducent op de Belgische markt. Er komen zeker nog extra jobs bij.'

50 jaar DAF-productie in België

• Eerste truckcabine komt op 5 mei 1966 van de band
• In 1971 uitbreiding met assenfabriek
• Investeringen van €600 miljoen in laatste 15 jaar
• Productie van zo'n 200 cabines en 450 assen per dag
• 2.200 medewerkers, 170 Belgische toeleveranciers.

DAF XF 50TH ANNIVERSARY EDITION - XF 460 FT 4X2 TREKKER
Ter gelegenheid van de 50 jaar DAF-productie in België is er een speciale DAF XF 50th Anniversary Edition. Deze editie heeft een exclusieve striping en elk voertuig heeft een individueel nummer.

Bekijk de foto's van de productie binnen de fabriek, de bouw van de nieuwe nieuwe differentieellijn, het managementsteam DAF Oevel, de DAF XF 50th Anniversary Edition / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto