U bent hier

Dag tegen Kanker in AZ Herentals : Margriet Hermans, 700 gele solidariteitslintjes

Herentals
15.10.2015 - 21.43u
Door: Herman Gezelle

Donderdag organiseerde de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de 16e editie van de Dag tegen Kanker. Dit jaar namen meer dan 100 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en campussen in heel Vlaanderen deel aan deze actie en legden ze hun kankerpatiënten extra in de watten. Honderden vrijwilligers van de VLK spelden gele solidariteitslintjes op bij bezoekers en personeel. Ook het AZ Herentals deed opnieuw mee.

Er werden in Herentals zo'n 700 lintjes uitgereikt.

In de namiddag kwam Margriet Hermans iedere patient persoonlijk een hart onder de riem steken.
In het AZ Herentals konden patiënten kiezen uit een waaier aan workshops en verwensessies, zoals handwerk, revalidatie en relaxatie, pedicure en gelaatsverzorging. Ook werden er rondleidingen voorzien in de apotheek en de radiologie.

Dit jaar schreven zich 110 patiënten in voor één of meer van de activiteiten die in het ziekenhuis werden georganiseerd.

Kanker : gemiddeld 105 meldingen per dag
Elke dag krijgen gemiddeld 105 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat is voor elk van hen en voor hun naasten zeer ingrijpend. Het hele jaar door komt de VLK op voor de belangen van kankerpatiënten, maar op de Dag tegen Kanker vraagt ze specifiek aandacht voor hen en hun strijd door gele solidariteitslintjes uit te delen. Honderden VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om dit lintje op te spelden als teken van solidariteit.

Johan Temmerman /NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto