Vandaag, de jaarlijkse dag van de verzorgende, staat bij Landelijke Thuiszorg helemaal in het teken van haar straffe verzorgenden, zorgkundigen en eerstelijnsmedewerkers. Als dank voor hun dagelijkse inzet en warme zorg schenkt Landelijke Thuiszorg haar 1.500 medewerkers een scheurkalender voor 2019 vol tips die ze kunnen meenemen in hun dagelijkse bezigheden.

De scheurkalender is een blijk van waardering, en staat symbool voor de waardering die verzorgenden en zorgkundigen niet één dag, maar hele jaar door verdienen.

Waardevol werk

Verzorgenden en zorgkundigen zijn ongetwijfeld de meest onderschatte beroepsgroep actief in zorg in Vlaanderen. Niettemin gaat het om enkele tienduizenden medewerkers en zijn ze polyvalent opgeleid: ze zorgen zowel voor je persoonlijke hygiëne (ondersteuning bij kleden, wassen, verplaatsen, toiletbezoek ...), als voor een gezonde maaltijd, frisse lakens, een opgeruimd huis, een deugddoende wandeling, een luisterend oor en een warme nabijheid ...

Ze zijn er ook voor iedereen: personen met een handicap, bejaarden, chronisch zieken, kraamzorggezinnen, personen met een psychische aandoening en ze zorgen er voor dat deze mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Tot slot bieden ze ook een welkome ondersteuning aan mantelzorgers, opdat zij langer zouden kunnen zorgdragen.

Een bron van inspiratie voor anderen – een getuigenis

"Mijn mama is altijd een voorbeeld voor mij geweest, iemand naar wie ik opkijk. Door haar wilde ik dan ook al van kleins af in de zorg werken. Omdat ik altijd heb ervaren dat mijn mama zich zeer goed voelde in haar job, zag ik mezelf ook werken bij Landelijke Thuiszorg. Ik werk nu 3 maanden bij Landelijke Thuiszorg en doe mijn job super graag. Het zinvol bezig zijn, de erkenning en vriendschap die ik van cliënten krijg, is voor mij de grootste drijfveer. En als ik zie dat de mensen waarbij ik dagelijks of wekelijks kom tevreden zijn, kan mijn dag niet meer stuk." Kirsten Bertels, regio Malle.

Landelijke Thuiszorg in cijfers

Bij Landelijke Thuiszorg zijn 1.600 medewerkers actief.
Ze komen in meer dan 12.000 Vlaamse gezinnen.
Ze realiseren meer dan 1.3 miljoen uren zorg op jaarbasis
Landelijke Thuiszorg zoekt nog een 100-tal nieuwe medewerkers