U bent hier

Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Annelien Coorevits delen tips om coronavirus op afstand te houden

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
08.03.2020 - 10.24u
Door: Herman Gezelle

Danira Boukhriss Terkessidis en Sven De Leijer (VRT), Nathalie Meskens en Koen Wauters (DPG Media) en Annelien Coorevits en Erik Van Looy (SBS) zijn samen de studio ingedoken om een sensibiliseringsspot te maken voor de preventie tegen het coronavirus.

Samen delen ze zes preventietips om het virus op afstand te houden.

Om de verspreiding van het coronavirus in ons land verder tegen te gaan, blijft het erg belangrijk de eenvoudige maatregelen op te volgen die de overheid al enige tijd verspreidt.

Coronavirus/Covid-19
Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus? Viroloog Marc Van Ranst legt uit wat werkt en wat niet

Enkele tips zijn:

was regelmatig je handen, gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak, geen zakdoek? hoest of nies in de binnenkant van je elleboog, blijf thuis als je ziek bent.

Er is nu beslist om er ook een spot met bekende gezichten van de drie grote mediahuizen aan te koppelen.

De spot, die zowel op tv, radio als online te zien en te horen zal zijn, is een samenwerking van de drie omroepen VRT, DPG Media en SBS. "We maken de spot in samenwerking met de FOD Volksgezondheid op vraag van minister Maggie De Block", zeggen de omroepen in een gezamenlijke mededeling.

"Door met een neutrale spot zes eenvoudige preventietips te delen via al onze kanalen willen we als mediabedrijven helpen om het coronavirus mee in te dammen."

De spot wordt momenteel afgewerkt en zal vanaf morgenavond tegelijkertijd verspreid worden via de verschillende kanalen van VRT, DPG Media en SBS. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto