U bent hier

De 2e COVID-19 gezondheidsenquête staat online: Sciensano roept jouw hulp in

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
16.04.2020 - 10.53u
Door: Mark Jaspers

44.000 maal dank aan iedereen die deelgenomen heeft aan de 1e COVID-19 gezondheidsenquête.  Vandaag lanceert Sciensano haar 2e enquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn.

'We rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers', zegt dr. Karin De Ridder.

'Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België? Vul dan onze online vragenlijst vóór 23 april. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil.

Klik hier voor de enquete

De COVID-19 gezondheidsanquetes in het kort

'De COVID-19 gezondheidsenquêtes helpen onze wetenschappers en beleidsmakers om de gevolgen van de coronacrisis op onze gezondheid in te schatten.

Dit is mogelijk door op regelmatige basis een nieuwe vragenlijst te lanceren over onderwerpen die belangrijk zijn voor de volksgezondheid.

Elke vragenlijst bevat een aantal specifieke onderwerpen. Zo zal de 2e COVID-19 gezondheidsenquête dieper ingaan op de impact van de coronacrisis op onze leefgewoonten (voedingsgewoonten, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, …).

Sommige onderwerpen, zoals mentaal en sociaal welzijn, zullen in verschillende vragenlijsten aan bod komen zodat we de evolutie van deze aspecten doorheen de coronacrisis kunnen bestuderen. 

Benieuwd naar de eerste resultaten van de vorige COVID-19 gezondheidsenquête?  klik hier!

Wie neemt het initiatief voor deze studie?

Onderzoekers van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, onder leiding van dr. Karin De Ridder en Stefaan Demarest van de dienst levensstijl en chronische ziekten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto