U bent hier

De Buurderij Mol corona-vrij

Mol
22.03.2020 - 10.18u
Door: Mark Jaspers

De Buurderij is intussen een gekende wekelijkse bijeenkomst op de speelplaats van De Rozenberg school, waar Boeren en Buren elkaar ontmoeten voor het ophalen van
bestellingen.

Elke donderdagavond tussen 16u30 en 18u30 kan iedereen die vooraf een
bestelling heeft geplaatst op het online platform van Boeren en Buren zijn/haar gekozen producten van lokale producenten op de Buurderij komen ophalen.

Normaal gezien is dit een gezellige bijeenkomst waar je ook de andere Buren ontmoet, een praatje kan doen en vragen kan stellen aan de Boeren.

Vanaf vorige week werd de Buurderij in een heel ander jasje gestoken met als focus social distancing. De korte keten bewijst haar veerkracht in deze bijzondere tijden en veel Mollenaren vinden daarom de weg naar de Buurderij.

"Omdat we de voorschriften van de overheid rond COVID-19 willen respecteren en toch de Mollenaar de kans willen geven om op een veilige manier gezonde en verse producten bij onze lokale Producenten aan te kopen, lassen we een aantal maatregelen in", zegt Buurderij Verantwoordelijke Lien Goossens.

"Zo wijzigt allereerst de locatie: we staan nu tijdelijk op de parking van het sporthal 5 gebouw van de Rozenberg, net over de Neet. De Boeren komen al vroeger hun bestellingen afzetten, deze worden per klant gesorteerd door de vrijwilligers van de Buurderij en klaargezet per nummer.

Wij werken met handschoenen en mondmasker. Wanneer Buren tussen 16u30 en 18u30 hun bestelling komen ophalen, worden ze gevraagd in vakken te wachten en aan te schuiven, om zo minimum 2 meter afstand tussen elk persoon te respecteren.

Mensen kunnen zelfs in de auto blijven zitten en via een Drive-in systeem hun bestelling ontvangen. De bestellingen van Buren die tot de risicogroep van COVID-19 behoren, kunnen aan huis geleverd worden of door een vriend/familie worden opgehaald.

Omdat de Buurderij deze weken bijzonder populair is, zullen we op advies van Gemeente Mol vanaf volgende week werken met tijdslots, om piekmomenten te vermijden."

De eerste contactloze Buurderij vond donderdag plaats en verliep erg vlot. Iedereen hield zich aan de afspraken en de politie hield af en toe een oogje in het zeil. Wie graag volgende week donderdag een bestelling plaatst bij de lokale producenten, kan dat door op de website www.boerenenburen.be door te klikken naar "Mol".

Bestellen kan elke week tot dinsdagavond 23u59. Zo steun je de lokale handelaars en ben je verzekerd van het feit dat je producten door veel minder handen zijn gegaan dan de producten die je in de supermarkt koopt.

imageMeer nieuws

Real Noorderwijk : trainer Yves Heremans verlengt seizoen

Real Noorderwijk :  trainer Yves Heremans  verlengt seizoen
Herentals | Neteland 09.04.2020 - 20.24u

Voka: "Snel actieplan voor slimme heropstart economie"

Voka: "Snel actieplan voor slimme heropstart economie"
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.04.2020 - 17.42u

Floc Rescue vangt huisdieren op tijdens coronaperiode

Floc Rescue vangt huisdieren op tijdens coronaperiode
Geel | Kempen regio 09.04.2020 - 17.27u

Quarantaine gedachtes #2 - Sluit vanavond nog aan bij Jefs Webinar

Quarantaine gedachtes #2 - Sluit vanavond nog aan bij Jefs Webinar
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 09.04.2020 - 17.25u

Het gezin van Paemel met Jo De Meyere nu gratis te bekijken

Het gezin van Paemel met Jo De Meyere nu gratis te bekijken
Kempen regio | Vlaanderen 09.04.2020 - 15.24u

Sporten doe je best niet achter elkaar, doe je dat wel, hou dan meer afstand

Sporten doe je best niet achter elkaar, doe je dat wel, hou dan meer afstand
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 09.04.2020 - 13.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto