U bent hier

De deal van Veljkovic: 5 jaar met uitstel en een boete van 80.000 euro in ruil voor alles wat hij weet

Nationaal | Vlaanderen
20.11.2018 - 17.33u
Door: Mark Jaspers

Spelersmakelaar Dejan Veljkovic zal een veel lichtere straf krijgen nu hij een regeling heeft getroffen met het parket in ruil voor informatie. Veljkovic kijkt aan tegen een straf van vijf jaar met uitstel, een voorwaardelijke boete van 80.000 euro en de verbeurdverklaring van het illegaal verworven geld uit zijn activiteiten als makelaar.

Het ziet er dus naar uit dat hij niet naar de gevangenis moet. Dat staat in de voorlopige afspraken die de makelaar met het parket maakte, zegt zijn advocaat Kris Luyckx.

Spelersmakelaar Dejan Veljkovic, spil in het grootschalige onderzoek in het Belgisch voetbal, gaat een veel lichtere straf tegemoet nu hij een regeling treft met het openbaar ministerie.

In ruil voor alle informatie die hij heeft, krijgt de makelaar een straf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en een verbeurdverklaring van het geld dat hij illegaal verdiende als spelersmakelaar. Dat is een pak minder dan de maximumstraf van 15 jaar waar Veljkovic eerder tegenaan keek. Eerder vandaag werd de man vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

En daarover heeft Veljkovic nog heel wat informatie achter de hand, verzekert zijn advocaat Kris Luyckx: "Hij zal ook toelichting geven bij de betrokkenheid van personen die nog niet gekend zijn bij het onderzoek, of wiens rol nog niet is uitgeklaard", verzekert Luyckx.

"Tijdens het onderzoek zeiden ze: "wij weten alles". Ik kan u verzekeren dat dat niet zo was." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto