U bent hier

'De Laureaat 2019' in gebouwen De Voorzienigheid bekroont afstuderende academiestudenten

Herentals
15.06.2019 - 23.38u
Door: Mark Jaspers

De laureaten van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst tonen hun kunsten in het voormalige Weeshuis, het Instituut van de Voorzienigheid, Wolstraat 23-27.  Een aanrader.

De afstudeerprojecten zijn de kroon op het werk van een jarenlang leerproces dat van beginners echte kunstbeoefenaars heeft gemaakt. Voor het eerst verlaat hun werk de beschermende muren van de academie. Daarbinnen konden ze met gelijkgezinden en onder professionele begeleiding zich jarenlang onderleggen in schilderen, beeldhouwen of tekenen.

In de academie leerden ze zich uitdrukken in grafiek of keramiek of waagden ze zich aan video- en animatiekunst. Het was een boeiende artistieke zoektocht met verrassende resultaten.

De artefacten van deze bevlogen personen doen u terugblikken op een kunstzinnig schooljaar en bieden een artistieke kijk op onze omgeving.

De opening van deze tentoonstelling werd in goede banen geleid door directrice Pascale Brandt en schepen van cultuur Jan Michielsen. Onder ruime publieke belangstelling werden de leureaten één voor één voorgesteld.

Je kan de tentoonstelling nog bezoeken op zondag 16, zaterdag 22 en zondag 23 juni, telkens van 10 tot 18 uur - de toegang is gratis.

Foto's : Mark Jaspers

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto