U bent hier

'De Schranshoeve wellicht het warmste huis in Vorselaar' in december

Neteland | Vorselaar
06.12.2017 - 10.28u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 16 december brengt het kersverse theatergezelschap Bank Vooruit, samen met 4Plus en de gemeente Vorselaar, een interactieve familievoorstelling boordevol spanning en avontuur.

Bank Vooruit treedt 2x op in de schuur: om 10u30 en om 14u30.

De opbrengst van de voorstelling gaat volledig naar het Vorselaarse Kinderarmoedefonds.

Om 20u00 hebben Vorselazarus en 'Les Fizz & Friends' de meeste noten op hun zang. Les Fizz & Friends zingen & swingen de pannen van het dak van de schuur.

Ondertussen schenkt Vorselazarus lekkere speciaal-bieren.

Er wordt gezongen & gedronken voor Music for Life.

Op 6 december krijgt de pop-up kapel van de Belgische kaarsenfabrikant Spaas een plek op het erf. Tot eind december kan je er een kaarsje branden. Voor een familielid, vriend(in), kennis, collega, studiegenoot, misschien wel voor jezelf.

Kaarsjes zijn te koop in de brasserie aan € 2,00/stuk. De Schranshoeve schenkt de opbrengst aan Galgos del Sol, een Spaanse vzw die zich sinds 2007 bekommert om het lot van gedumpte galgo's.

De galgo is een eeuwenoud Spaans hondenras dat op het Spaanse platteland nog steeds wordt ingezet voor de jacht en wedrennen. Na het jachtseizoen worden ieder jaar duizenden galgo's op een brutale wijze bedankt voor bewezen diensten. Achtergelaten door eigenaars, verminkt of zelfs afgemaakt.

Tina Solera en de vrijwilligers van Galgos del Sol lappen de geredde honden terug op en geven hen een veilig onderkomen in een gloednieuw 'rescue center', gebouwd dankzij gulle giften uit de hele wereld. Ondertussen gaan ze op zoek naar een nieuwe thuis. Maxime Van Opstal is Galgos del Sol zeer genegen. De zaakvoerster van de Schranshoeve is geregeld in contact met Eva Bluekens, een Belgische vrijwilligster.

Maxime ontfermt zich zelf al 4 jaar over Rosendo, een reu die ze in 2013 samen met haar ouders adopteert. Van een verminkte, uitgemergelde en bange wezel heeft Rosendo heeft zich ondertussen ontpopt tot de trouwste, liefste en meest zachtaardige huisgenoot.

Ervan overtuigd dat elke galgo een warme thuis verdient, wordt december de warmste maand in de Schranshoeve.

Iedereen is welkom om de Spaaskapel te laten baden in het kaarslicht tijdens de openingsuren van de brasserie (van woens- tem. zondag vanaf 11u00).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto