De stad stelde vandaag haar gloednieuwe stadsapp voor. Met de stadsapp hebt u de hele stad in uw broekzak. Zo hebt u altijd een rechtstreekse lijn met het stadsbestuur.

U kunt via de app een melding sturen, een afspraak maken of een document opvragen. Natuurlijk kunt u ook de UiT-agenda raadplegen en het belangrijkste nieuws raadplegen. Dat gaat dan vooral over wegomleidingen, onverwachte verkeerssituaties of andere dringende zaken. Ook voor crisiscommunicatie wordt de app ingeschakeld.

Heel bijzonder aan de stadsapp is dat ook verenigingen en handelaars pagina's kunnen aanmaken. Zo maken ze hun eigen app binnen de stadsapp. Ze kunnen contactgegevens, openingsuren en andere belangrijke info bekend maken. Bovendien kunnen ze berichten naar hun eigen volgers sturen. Zo weet u dadelijk welke aanbieding uw favoriete handelaar deze week in petto heeft.

Vandaag stelde de stad haar stadsapp voor. Schepen Jan Michielsen (CD&V), lokale economie : 'Met de app zijn er meer kansen voor de handelaars om bepaalde acties te promoten. Ook voor de burgers een extra mogelijkheid om meer met 'de stad' te communiceren.'

Schepen voor informatica Bieke Baeten  (Sp.a) : ''Dit is een belangrijke stap in dit digitale tijdperk. De app is heel gemakkelijk in gebruik en gratis te downloaden. Vele bijkomende informatie over oa wegenwerken in de buurt.'

Op de groepsfoto: Jo Claes (uitbater Deskalides), schepen Hendrikx, schepen Michielsen, schepen Baeten, raadslid Lathouwers, en Jenny De Becker (Helemaal Herentals).

Bent u een handelaar of een vereniging en wenst u ook deel te nemen, dan kunt u uw app aanvragen via www.herentals.be/stadsapp.

De stadsapp is gratis te downloaden in de App Store of in Google Play.

Meer informatie: www.herentals.be/stadsapp

Foto's Johan Temmerman /NNieuws.