De Watermolen is een stuk Kempense geschiedenis dat niet alleen sinds 143 jaar in de handen is van de familie Biermans. Het legendarische restaurant-hotel blijft al 60 jaar een gerenommeerd topadres, een culinaire parel die waardering geniet in heel Vlaanderen en Zuid-Nederland.

'Onze klanten zijn onze sterren'

Zaakvoerders papa François en zoon Toon Biermans gaan prat op hun 'sterren'. 'Je hoeft niet meteen toques of sterren te halen in de GaultMillau of Guide Michelin', zegt François. 'Onze klanten zijn onze sterren. In 2017 vieren we 60 jaar restauratie en 25 jaar hotel. Samen met onze klanten gaan we er uniek feestjaar van maken.'

MeesterChef Dirk Wittebrood presenteert er al 23 jaar verrassende, subtiele smaakcombinaties waarbij creativiteit overborrelt. Vakmanschap is meesterschap. Met enkel pure smaken.

60 jaar familiebedrijf Watermolen

In 1971 kwam François in het bedrijf en werd besloten alle pijlen op het restaurant te richten en dus werd het hotel gesloten. Na het overlijden van vader Karel nam François het familiale bedrijf meer en meer in handen en toen hij en zijn vrouw Ida in 1987 als enige eigenaars overbleven, besloten ze met hun twee zonen Toon en Dries voor een nog betere versie van de Watermolen te gaan.

In 1988 openden ze het nieuwe restaurant en een volledig nieuw gebouwd hotel met vergadermogelijkheden.

Begin 1999 opende ook nog de gezellige bistro 'De Brustele'. Hiermee werd weer een nieuw cliënteel aangesproken.

In 2006 komt Toon aan het hoofd te staan van het familiebedrijf. Samen met zijn papa, mama en een staf van goede en trouwe medewerkers onder leiding van chef Dirk Wittebrood, runnen zij nu samen 'Hun Watermolen'.

De Watermolen : een absolute aanrader.

Project van Cunina in Nepal

De vele eregasten op hun verjaardagsfeest hadden als geschenk een financiële gift gestort voor een project van Cunina: de inrichting van een horecaopleiding in het Nepalese Sekha.

Houtum 61, Kasterlee - tel. 014 85 23 74 - info@watermolen.be

Op de foto's : François Biermans, zoon Toon en MeesterChef Dirk Wittebrood.

Guy Verellen / NNieuws.