U bent hier

Derby VC Herentals - KFC Lille 0-1 : 'Gelijkopgaande match met supersterke goalies' - extra verslag

Herentals | Kempen regio | Lille | Neteland
10.11.2019 - 16.22u
Door: Herman Gezelle

De derby VC Herentals - KFC Lille eindigde op een gevleide 0-1 voor de Krawaten. De beide goalies ranselden beiden zo'n 4 gemaakte doelpunten uit hun gevarenzone.  De 300 supporters zagen helemaal geen verschil tussen de kop en de kelder van het klassement.

Kris De Bakker : 'Moeilijke wedstrijd op een zwaar veld'

'Het was een moeilijke wedstrijd op een zwaar veld', zegt Kris De Bakker, Lille-coach. 'De spelers waren door deze grasmat snel vermoeid, maar dat is voor beide ploegen zo.  Herentals speelde erg goed georganiseerd. Een puntendeling had billijker geweest.

Onze ambitie blijft aan de kop blijven meedraaien en toch ook de eindronde meepakken.'

Frank Braeckmans, VC-trainer : 'De jongens hebben alles gegeven, dat siert hen'

'We waren zonder veel verwachtingen aan de match begonnen gelet op onze geschorstenlast en ziekenboeg,' reageert Frank Braeckmans, VC-trainer. 'Ik ben fier op ons team, de jongens hebben alles gegeven, dat siert hen.  We kregen een pak kansen, maar die afwerking missen we nog altijd.

Beide keepers hebben zo'n 3 gemaakte doelpunten eruit geranseld.  Een gelijkspel hebben we zeker verdiend.  Maar ja.

Onze afwerker Voorspoels kunnen we niet voor Nieuwjaar recupereren, dat is een probleem.  We zien wel volgend weekend op Hoboken, waar we zeker punten moeten sprokkelen.'

Doelpunt : Flebus Renzo, 0-1 (58').

'VC nipt onderuit tegen Lille'

'Het was weer van dat, zondag op Sint-Janneke tegen Lille', zegt Jan Deckers, pr van VC.  'Bij de thuisploeg was toch wat onzekerheid geslopen na de lijst van afwezigen voor deze wedstrijd. Anderszijds had roodwit toch vertrouwen getankt na de winst, vorige week, in Heikant.

Maar weer zette een erg gehavende thuisploeg zijn voet naast die van de nummer twee in het klassement. Weer moest het het onderspit delven met het kleinste verschil. Weer geen punten bij op de VC-teller.

Geen geschorsten Bellens en De Ridder. En met Voorspoels geblesseerd was ook de herentalse aanval onthoofd. Geen mooi vooruitzicht om de buren uit Lille te ontvangen, een ploeg die de laatste weken vlotjes de weg naar doel wist te vinden en daarmee de tweede plek in het klassement bemachtigde.

Coach Braeckmans had puzzelwerk maar loste dat met brio op. De eerste helft was eerder kansenloos. In de 7e minuut kon een Lils schot Brosens niet verontrusten. We waren al in minuut 23 wanneer ook De Winter een VC-schot in hoekschop moest duwen.

Even later was een uitschuiver de aanleiding tot een eerste parade van Brosens. In de 37e minuut ging een schot van Adriaensen anderhalve meter over. Aan de overzijde moest Brosens nog eens een schot weren.

Minuten voor de pauze viel de bal in de herentalse backlijn. Na heel wat geharrewar werd de bal in hoekschop gewerkt. De eerste helft werd afgesloten na alweer een save van een beresterke Brosens en met licht veldoverwicht van de bezoekers.

Was de eerste helft eerder kansarm dan stond de tweede helft bol van de mogelijkheden. Meteen mocht Vlaeymans op De Winter afgaan, maar Sam kreeg de wenkende kans niet voorbij de Lilse portier.

Aan de overzijde moest Brosens een verraderlijk schot in hoekschop duwen. De match lag nu meer in balans. In minuut 57 kreeg VC echter een koude douche te verwerken.

Een foutieve pass, waar er mogelijkheden tot een uitbraak lagen, besliste uiteindelijk de wedstrijd. De bal werd tot bij Flebus gebracht en die omspeelde Brosens. 0-1 Herentals voelde dat er vandaag toch weer meer in zat en ging op zoek naar de tegentreffer. In de 59e minuut viseerde Kocak de kruising.

Even later ging een hoekschop aan alles en iedereen voorbij. Weer luttele minuten later werd tot tweemaal toe de bal van de Lilse doellijn gekeerd. In de 67e minuut glipte een Lilse aanvaller door de buitenspelval maar trapte van te ver om Brosens in verlegenheid te brengen.

Even later was de thuisploeg daar opnieuw.Een vrije trap werd ei-zo-na in eigen doel gewerkt. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Kocak nipt naast de kruising. Aan de overzijde stonden plots 2 bezoekers alleen voor Brosens, maar ook nu hield Cedric zijn ploeg in de match.

Met nog een kwartier te spelen ging Convalle zijn kans maar zijn volley ging naast. In minuut 82 kon Lille de wedstrijd beslissen. Een te korte terugspeelbal bracht Gerritsen alleen voor Brosens.

Cedric liet de Nederlander uitwijken, die trapte vanuit een moeilijke hoek tegen de paal. Een kopbal van de bezoekers was het laatste meldenswaardige feit.

Een moegestreden thuisploeg was niet meer bij machte om in het slot nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Het zou oververdiend geweest zijn, maar ook nu stond dame Fortuna niet aan de herentalse kant.

En dit nog : waar, in de het verleden, door scheidsrechterlijke beslissingen, VC zich al eens bekocht voelde, verdiende ref Van Duppen vandaag voor zijn leiding een dikke pluim. Het mag ook eens gezegd.

Er komen voor VC Herentals heel belangrijke weken aan. Tegen ploegen uit de bovenste regionen werden punten gepakt. Tegen ploegen uit de kelder was dat moeilijker. De volgende weken zouden wel eens beslissend kunnen zijn voor het verdere competitieverloop.

Zondag trekt VC naar Hoboken dat 1 plaats hoger staat en 1 punt meer telt. Bellens en De Ridder zullen er dan terug bijlopen. Davy Voorspoels zou wel eens tot Nieuwjaar out kunnen zijn. Aanvang om 14:30u', besluit Jan Deckers.

Foto's Nnieuws Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

'Op 2 na warmste dag ooit gemeten in Ukkel met 36,5 graden'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 31.07.2020 - 17.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto