U bent hier

Derby VC Herentals - KFC Nijlen 2-2 : billijke puntendeling - extra verslag - foto's

Herentals | Neteland | Nijlen regio
14.10.2019 - 13.56u
Door: Herman Gezelle

De derby VC Herentals - KFC Nijlen eindigde op een billijke puntendeling : 2-2.  De HIS-boys kwamen langs Convalle op voorsprong, 1-0 (37'). Ook de ruststand.  

Tuteleers bracht net na de koffie de bordjes opnieuw in evenwicht, 1-1 (48').  Nijlen wilde de 3 punten mee naar huis nemen, ondersteund door een pak aanvallen.  Nauwelaerts scoorde kort na de gelijkmaker de 1-2 (56').  VC op achtervolgen. 

Een stevige kopbal van Vlaeymans bezorgde de rode lantaarn toch nog 1 punt (2-2, 65') - foto boven : de Nijlense doelman Vandenbossche maakt nog een spectaculaire zweefsprong om de kopbal van Vlaeymans te neutraliseren, maar de bal knalt keihard binnen (2-2).

Scheids Bart Broeckx floot voor zo'n 250 supporters en kreeg controle van de KBVB.

VC pakt punt tegen Nijlen

'Zoals in een vorig verslag reeds aangehaald staat Herentals voor een aartsmoeilijke maand', zegt Jan Deckers pr-VC.  'Het moet in de volgende 5 weken de top 5 in de ogen kijken, niet bepaald een cadeau na de 1 op 18. Zondag waren de buren uit Nijlen te gast op Sint Janneke.

VC sleepte een verdiend gelijkspel uit de brand maar schiet daar maar weinig mee op.

Met Voorspoels, Weyten, Kabongo en Bellens liggen er 4 Herentalsenaren in de ziekenboeg en zullen nog een tijdje out zijn.

Trainer Braeckmans diende te puzzelen, geen sinecure met de komst van Nijlen, met in de rangen Stef Bruyninckx, vorig jaar nog topscoorder bij VC. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers maar was eerder te catalogeren onder de noemer "schuchtere poging".

In de 8e minuut noteerden we de eerste echte kans. Op het schot van Convalle moest Nijlen-doelman Vandenbossche stevig aan de bak. Rond het kwartier belandde een voorzet van De Ridder tussen een bos van spelers.

De bal caprioleerde tot tweemaal toe naar de lijn maar geraakte er niet over. Even voor het halfuur deed zich aan de overzijde een soortgelijke situatie voor maar ook nu werd de bal nog net ontzet. In de 37e minuut klom Herentals op voorsprong.

Door een slecht ontzetten van Vandenbossche kreeg Convalle, wie anders, de bal toegespeeld. Gianni trapte beheerst binnen. 1-0. Met de rust in zicht kende Brosens geen problemen met een schot van bezoeker De Cnaep.
De tweede helft had heel wat meer te bieden.

Al lag het spelpeil niet echt hoog de 22 acteurs deden er alles aan om animo te brengen. Almeteen versierde Nijlen een hoekschop, en, na wat geharrewar, rolde de bal over de doellijn, 1-1.

Aan de overzijde kon een schot van Dillen Vandenbossche niet verontrusten. Na de volgende herentalse aanval knalde Adriaensen over. Een snelle Nijlense uitbraak bracht De Cnaep in positie, maar die knalde ver over. Even later devieerde diezelfde speler de bal naast.

In minuut 55 leidde een lokale foute pass de voorsprong voor Nijlen in. De ingevallen Nauwelaerts rondde een inzenden propertjes af. 1-2 Nijlen wou nu zekerheid over de overwinning en wou een dubbele voorsprong. Even na het uur behoedde Brosens VC voor de doodssteek na een grondscherend schot.

De thuisploeg raakte nog moeilijk in de zone van de waarheid. De thuissupporters voelden de bui al hangen. En toch kroop VC nog op gelijke hoogte. Adriaensen leek eerst de bal niet voor doel te krijgen, maar trapte dan met links een gemeten voorzet waar Vlaeymans zijn hoofd tegen kreeg en de bordjes hingen dan toch terug in evenwicht, 2-2.

Er werd nu gebikkeld voor elke centimeter grond. Met nog een kwartier te gaan beoordeelde de ref een terugspeelbal een metertje binnen de 16. Michielsen trapte de wenkende kans in het zijnet.

Het werd nu pompen of verzuipen aan beide kanten. VC kreeg nog 1 poging maar die werd weggewerkt. Brosens van zijn kant moest ook nog eenmaal zekerheid brengen over dat felbevochten punt.

Al zat het VC vandaag niet mee, tegen zat het ook niet, met dit logisch gelijkspel als resultaat.

Veel schiet roodwit hiermee niet op, het blijft de laatste plaats bekleden. Maar de manier waarop, moet toch meegenomen worden naar de volgende confrontaties. Te beginnen zaterdag bij De Kempen, de authoritaire leider. Aanvang om 19:30 u.'

Guy Verellen / foto's Nnieuws ©.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 15.11.2019 - 09.41u

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 14.11.2019 - 19.30u

Sluikstorter van bierblikjes gevat : Schriekenaar ontmaskert

Heist op den Berg 14.11.2019 - 19.29u

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen
Herentals | Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 14.11.2019 - 19.22u

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard
Geel 14.11.2019 - 19.09u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto